Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat de Catalunya impulsa l’emprenedoria i la recerca al voltant de l’economia circular

Notícia anterior
Notícia posterior

ec

S’ha sumat a la vuitena edició del Programa de Generació d’Idees que desenvolupa el Parc de Recerca UAB per promoure sinergies entre investigadors, empreses, entitats i ciutadania

 L’economia circular serà enguany el tema central del programa, que inclou formació teòrica i pràctica, per generar projectes capaços d’oferir nous models de producció i consum sostenible

El Departament de Territori i Sostenibilitat col·laborarà enguany amb la vuitena edició del Programa de Generació d’Idees, organitzat pel Parc de Recerca UAB, per dotar d’eines el personal investigador i doctorand en la creació de solucions innovadores en economia circular.

L’edició d’enguany se centra especialment en l’economia circular, que pretén trencar amb el concepte lineal i insostenible d’extreure, produir, consumir i llençar. Així, davant el creixement constant de la població, l’economia circular pren relleu com a model innovador basats en la circularitat dels recursos, amb productes dissenyats per durar i retornar a la cadena de valor, incorporant l’eliminació de tòxics i l’ús d’energies renovables.

A més dels beneficis mediambientals, l’economia circular representa una oportunitat i un repte per impulsar la competitivitat i la creació d’ocupació a les economies europees i mundials, amb un mercat estimat de 30 milions d’euros anuals que s’espera triplicar abans de 2030.

10 nous projectes d’economia circular

El Programa de Generació d’Idees, que s’iniciarà el proper mes de juny, combina la formació teòrica i pràctica, perquè el sector investigador conegui com transferir a la societat les seves propostes d’innovació per a resoldre  el repte que suposa aquest nou paradigma.

L’objectiu és crear sinergies entre investigadors, empreses i entitats per generar projectes capaços d’oferir nous models de consum i producció sostenibles a partir de propostes d’experts en la temàtica. S’espera la participació d’una cinquantena de persones, que generaran al voltant de 10 projectes. Les inscripcions estan obertes fins al 28 de maig.

Un programa en tres fases

El programa s’estructura en tres fases. La primera consistirà en diferents sessions co-creatives per idear els nous projectes i solucions disruptives basades en la recerca dels investigadors i investigadores. En la segona fase, els participants rebran formació en aspectes clau com la propietat intel·lectual, la valorització, el model de negoci, el finançament i tècniques de presentació, amb l’objectiu de poder validar els seus projectes. A la vegada, els projectes estaran assessorats per mentors experts en aquests aspectes. Per finalitzar aquesta fase, tots els grups presentaran els seus projectes i, d’aquests, en seran escollits 5 que passaran a la fase final.

Per últim, el 5 de juliol els finalistes presentaran els seus projectes davant de persones expertes en valorització d’idees de negoci que escolliran les tres propostes guanyadores. El primer premi consistirà en 2.500 euros i sis mesos ‘d’incubació’ a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB; el segon premi, ‘ 1.500 euros i sis mesos ‘d’incubació’, i el tercer premi,1.000 euros i tres mesos ‘d’incubació’.

Laboratori d’idees

Com activitat preparatòria del Programa i per tal de conèixer què sap i què opina la ciutadania sobre l’economia circular, el proper 18 de maig s’organitza un laboratori d’idees amb dinàmiques de ‘design thinking’ obert a consumidors. L’objectiu del taller és escoltar la seva opinió per després poder definir els projectes de manera que responguin a necessitats reals.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere