Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

MANIFEST de l’estudiantat de la Universitat de Barcelona en suport a la vaga i a les mobilitzacions del personal docent laboral

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

estudiantat

El dimarts 15 de maig el Comitè d’Empresa del Personal Docent i Investigador – Laboral va convocar una assemblea oberta del professorat de la Universitat de Barcelona. Aquesta convocatòria amb un únic punt unitari, en consens amb tots els sindicats de treballadores que conformen el mateix Comitè, obre la porta a la mobilització degut a la precarització de la figura del personal docent associat. El qual, segons dades de la mateixa Universitat de Barcelona, representen 2.255 docents dels 5.715 total.

La taxa de reposició de professorat funcionari, impedeix una política de contractació adequada. No es permet l’oferta de professorat Titular (funcionaris) i els contractes a temps complert són insuficients, suplint les places amb professorat associat. En aquest context, un tant per cent molt elevat d’aquests associats, estan actualment realitzant tasques de PDI estructural, fet que els converteix en falsos associats. Aquests contractes, tal com denuncia el mateix Comitè, no arriben als 500 euros mensuals i, a més, no tenen una plaça fixa. En no ser docents funcionaris, la majoria només exerceixen de docent en ser la seva professió i vocació tot esperant l’oportunitat d’estabilitzar-se dintre del marc universitari, generant neguit i inestabilitat. 

El col·lectiu estudiantil universitari tampoc ha estat aliè en aquesta precarització i regressió dels drets de la comunitat universitària amb pujades del 66% dels preus públics, privatització de serveis universitaris i la nul·la resposta al problema de l’habitatge a preus socials. És necessària la unió en la lluita de la comunitat universitària per recuperar la universitat al centre de les polítiques públiques.

L’estudiantat de la Universitat de Barcelona manifestem:

1.No permetrem que les nostres docents, totes aquelles que són les garants de la qualitat real de la Universitat de Barcelona, estiguin en aquesta situació de sous desiguals que no arriben a 500 euros i amb contractes temporals.

2.Exigim una taula de negociació entre el Comitè d’Empresa del PDI i l’equip de Rectorat de la Universitat de Barcelona per la regularització reclamada per les Associades per tal d’aconseguir un contracte laboral estable, amb possibilitats de carrera universitària.

3.Denunciem que l’Equip de Rectorat de la UB apliqui el tipus més baix en la retribució de les Associades en la taula salarial provocant una desigualtat entre el mateix equip docent que imparteix les mateixes assignatures troncals i exigim una remuneració digna i adequada al nivell de qualificació realitzat: a igual treball, igual salari.

4.Cridem a la no assistència a les classes del col·lectiu estudiantil en suport, solidaritat i fraternitat cap al col·lectiu universitari del PDI la vaga del 24M així com a les mobilitzacions convocades als campus.  L’estudiantat estarà al seu costat defensant la nostra qualitat docent amb la recuperació de drets laborals i socials.♦

Estudiantat de la Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

22 de maig del 2018

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere