Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 4.300 docents donen suport a la Taula d’Emergència Docent

Notícia anterior
Notícia posterior

taula

La TED difon les diferents maneres de contacte per rebre suport jurídic i assessorament professional als docents que necessitin algun acompanyament en la situació actual de repressió.

Des que el 7 de maig passat, els sindicats CGT, Intersindical- CSC, UGT i USTEC-STEs (IAC), al costat de les organitzacions ADIC Ensenyament, la sectorial d’educació de l’ANC i Docents per la República van donar forma a la Taula d’Emergència Docent, més de 4.300 mestres i professors han donat suport a la declaració unitària que s’ha impulsat. Des de la TED, es valora molt positivament haver rebut aquest nombre de suports i recalquen que continua creixent ”malgrat l’autocensura i la por a l’estigmatització de molts companys”. Per lluitar-hi, la TED ha editat un fulletó on especifica les formes diferents d’entrar en contacte amb entitats i organitzacions que poden donar suport jurídic i assessorament professional als docents que necessiten algun tipus d’acompanyament en ”la situació actual de repressió”.

La plataforma lamenta però, que amb la declaració unitària s’ha posat de relleu també ”la falta de democràcia” en alguns centres, on aquesta informació no s’ha fet arribar a tot el professorat. Per aquest motiu, la Taula vol aprofitar també per subratllat la necessitat de retornar als centres la capacitat de prendre decisions de forma democràtica en el si dels claustres, un aspecte que segons la TED, sempre ha caracteritzat els centres educatius catalans.A banda de docents i mestres, la TED també ha rebut el suport de diverses associacions de mares i pares, i consells escolars, així com del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, la Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament de Catalunya i de la secció d’educació de la Coordinadora Obrera Sindical. Les assemblees grogues, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o les Escoles Arrels de la Catalunya Nord també s’han posicionat a favor de la TED, i per aquest motiu, la Taula ha obert les portes a les adhesions de totes les persones o entitats ”que se sentin interpel·lades” a fer costat als docents i a la tasca ”que han de seguir duent a terme sense por”. La plataforma considera que ”el suport i la confiança” de la comunitat educativa i de tota la societat ”són claus” per evitar ”que la repressió condicioni la feina de mestres i professors”. La Taula d’Emergència Docent també ha editat un targetó per difondre a tots els centres del país, on es recullen diferents maneres de contacte amb entitats i sindicats que poden donar suport jurídic i assessorament professional als docents que necessitin algun tipus d’acompanyament en ”la situació actual de repressió”. Des de la Taula esperen que serveixi ”per donar confiança” i mostrar al professorat ”que no està sol” i que pot comptar amb els suport mutu dels companys de professió. La TED és una de les plataformes que aquest dimecres se sumen a les concentracions convocades pels sindicats ASPEPC-SPS, CGT, CCOO, UGT, USOC i USTEC-STEs, davant les subdelegacions del govern aquest dimecres a la tarda amb el lema ‘Deixeu l’educació en pau, volem educar en llibertat”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere