Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les CASES DE LA MÚSICA de Catalunya s’agrupen en una sola entitat per enfortir i exportar el projecte

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

música

L’objectiu és seguir creant “ecosistemes musicals” dinamitzant la formació no reglada posant les eines necessàries per ajudar els creadors i grups emergents

Aquest dimecres s’ha signat un conveni marc que agruparà les cinc Cases de la Música que hi ha a Catalunya: les de l’Hospitalet, Manresa, Terrassa, Mataró i la del Gironès. Segons Jordi Planagumà, coordinador de la Xarxa de les Cases de la Música de Catalunya, el conveni vol ser “un estatut” que defineixi clarament “què són les Cases de la Música, com han de ser i què han de fer”. “Fins ara teníem cinc Cases de la Música i ara tindrem un sol projecte amb cinc seus”, ha destacat. A banda d’enfortir el projecte i seguir creant “ecosistemes musicals” a través de la col·laboració entre el sector públic i el privat, el conveni haurà de servir també per exportar-lo a d’altres ciutats de Catalunya. En aquest sentit, Planagumà recorda que la crisi va frenar l’expansió a ciutats com Tarragona, Reus o Lleida i que ara és el moment de buscar noves fórmules per fer-la realitat. “Potser el model d’expansió ha de ser crear seus satèl·lit que puguin complementar les actuals”, ha detallat.

 

 L’ICEC impulsa un conveni per consolidar les Cases de la Música

La signatura del conveni marc es farà juntament amb la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, els ajuntaments de Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i Terrassa així com amb l’Associació Xarxa de Cases de la Música

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha impulsat la signatura d’un conveni marc juntament amb la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, els ajuntaments de Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i Terrassa i l’Associació Xarxa de Cases de la Música pel projecte Cases de la Música que permetrà donar continuïtat i estabilitat a un projecte que va néixer l’any 2005 i que amb la implicació de les institucions, s’ha convertit en un projecte de referència de dinamització cultural.

Coparticipat per l’administració i empreses del sector musical, té com a objectiu dinamitzar la formació musical no reglada posant les eines necessàries per ajudar als creadors i grups emergents a fer el pas cap a la seva professionalització. Aquest projecte és similar a d’altres iniciatives que estan en funcionament a ciutats europees, amb la particularitat que és l’únic que treballa amb una xarxa de ciutats.

Després de 12 anys en funcionament i fruit del que va quedar reflectit en el Pla Integral de la Música, s’ha fet un pas més en la seva consolidació amb la signatura d’un conveni marc que engloba a totes les administracions i entitats participants. Aquest conveni manifesta la voluntat de totes les parts de seguir treballant conjuntament en el projecte amb els objectius de desenvolupar públics per a la música, suport a la pràctica musical amateur o professionalitzadora i la creació d’oportunitats per als grups i creadors emergents.

El projecte de les Cases de la Música inclou activitats de formació, creació, exhibició i promoció de la música moltes d’elles encaminades a impulsar grups emergents i donar-los oportunitat d’entrar en circuïts professionals. A través d’un excel·lent treball en xarxa, les Cases de la Música tenen acords de col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic i amb la Fira Mediterrània de Manresa per tal que grups sorgits de qualsevol de les cinc cases existents actualment actuïn en aquestes fires i mercats estratègics del Departament de Cultura.

Les Cases de la Música col·laboren també activament amb el concurs Sona 9 del grup Enderrock ajudant als grups finalistes a preparar els seus directes així com amb d’altres festivals d’arreu de Catalunya.

Entre les múltiples activitats destaquen els projectes Xics´n’Roll adreçat al púbic familiar, Musiquetes adreçat als més petits, la Incubadora Musical pensat per donarsuport als grups emergents que volen endinsar-se en el món de la indústria musical o el projecte d’integració social Discconcerts. Des de l’àmbit estrictament de la formació, es potencien tota mena de tallers tan teòrics com pràctics (guitarra, batucada, caixó flamenc, percussió infantil, etc.).

De cara als propers anys es vol potenciar el projecte Rock’in, encaminat a les escoles de secundària i que permet als alumnes dels instituts descobrir i conèixer des de la pràctica els instruments musicals i les eines de producció que calen per a fer un bon directe de música moderna.

Les administracions signants consideren una prioritat fomentar totes aquelles iniciatives culturals encaminades al desenvolupament de públics per a la cultura i per a la música en especial i valoren com de màxima rellevància aquells projectes que ajuden a establir l’ equilibri territorial i fomenten la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere