Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El TERMCAT publica el “Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

429bf426-a765-4bd7-a3db-3d6412016dec

La Direcció General de Política Lingüística forma els voluntaris en matèria de sensibilització lingüística

El català és llengua d’ús oficial dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 que se celebraran del 22 de juny a l’1 de juliol, conjuntament amb el castellà i el francès, llengües oficials d’acord amb la Carta olímpica. La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren en la formació dels voluntaris i el TERMCAT ha publicat el Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018, una obra de consulta pràctica adreçada a tots els sectors que necessitin emprar terminologia esportiva en la seva activitat professional. L’oficialitat del català als jocs deriva del conveni marc de col·laboració en matèria d’usos lingüístics que van signar el Departament de Cultura i la Fundació Tarragona 2017, el 20 de juliol de 2016.

Formació de voluntaris

75 voluntaris dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 han rebut formació en sensibilització lingüística en unes sessions organitzades per la Direcció General de Política Lingüística. D’altra banda, els centres de normalització lingüística de Tarragona i Reus del Consorci per a la Normalització Lingüística han donat opció de matrícula preferent als professionals i voluntaris dels Jocs que han volgut formar-s’hi. Per aquest motiu han rebut la informació mitjançant un butlletí específic que es publica mensualment.

Terminologia

A fi d’atendre les necessitats terminològiques dels jocs, el TERMCAT ha publicat el Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018. És una obra de consulta pràctica adreçada a tots els sectors que necessitin emprar terminologia esportiva en la seva activitat professional (membres de l’organització, periodistes, mediadors lingüístics, etc.) durant els Jocs. Es tracta d’un recull de més de set mil termes de tots els esports de competició amb la definició en català i amb les formes equivalents en castellà, anglès i francès i, eventualment, també en altres llengües.

Durant la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 el TERMCAT ja va iniciar una col·lecció de 29 Diccionaris Olímpics que van ser la base per a la compilació del Diccionari general de l’esport, publicat el 2010. La novetat del contingut del Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis: Tarragona 2018 és l’adaptació a les especificitats d’aquests jocs, l’adequació a la normativa ortogràfica actual i la recopilació dels termes “triatló” i “voleibol platja”, dues modalitats presents en aquesta edició que no apareixien en el diccionari general.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere