Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els drets polítics de les dones, en un seminari a la UdL

Notícia anterior
Notícia posterior

udl

Els biaixos de gènere en la participació i la representació política, els drets socials, econòmics i polítics des de la teoria feminista, l’enfocament de gènere en les polítiques públiques i les d’igualtat, són alguns dels temes del II Seminari universitari sobre drets col·lectius i feministes, dedicat enguany a “Dones i drets polítics”.

Organitzat pel Grup de Recerca en Anàlisi Social i Educativa (GRASE) de la Universitat de Lleida i el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), el seminari tindrà lloc el proper dia 7, a la Sala de videoconferències del campus de Cappont. 

El seu objectiu és promoure l’intercanvi de coneixements i la reflexió entre la universitats i agents socials que treballen en qüestions de gènere per avançar en una nova construcció d’un sistema política feminista, explica una de les seues organitzadores, la investigadora de la UdL, Mariona Lladonosa.

La jornada, oberta al públic, comptarà amb Tània Verge i Jule Goikoetxea, activistes feministes i professores de Ciència Política a les universitats Pompeu Fabra (UPF) i del País Basc (UPV-EHU), respectivament.

Verge és especialista en gènere i política, concretament en relacions de poder, participació política i social i polítiques d’igualtat. Ha estat consultora i formadora en gènere i des del 2014 és la directora de la Unitat d’Igualtat de la UPF.

Goikoetxea, formada a la Universitat de Cambridge i la Universitat del País Basc, és directora del Màster en Governança i Estudis Polítics de la UPV-EHU. Les seues investigacions centrades en la democràcia i l’Estat, han abordat el nacionalisme i la sobirania al País basc i Catalunya, així com l’empoderament de les classes populars i de les dones.♦

 Fotografia:: Alfonso Sangiao (CC BY-NC-ND 2.0

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere