Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’any Jujol140 promourà el reconeixement i difusió de l’obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol

Notícia anterior
Notícia posterior

jujol

La commemoració, que s’allargarà fins el mes de setembre de 2019, acollirà exposicions, xerrades, jornades científiques i gastronòmiques i visites guiades, entre d’altres

Aquest mes de juny es donarà el tret de sortida a l’any Jujol140, un moviment artístic, cultural i social que vol promoure el reconeixement i difusió de l’obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol, un dels màxims exponents del modernisme, coincidint amb el 140 aniversari del seu naixement. La commemoració, organitzada per Sant Joan Despí amb la complicitat d’una quinzena de municipi més, entre ells Tarragona, la seva ciutat natal, comptarà amb exposicions, xerrades i jornades científiques, entre d’altres. La majoria d’elles tindran lloc a Sant Joan Despí, el municipi amb un llegat artístic més important de l’artista. L’arrencada oficial de l’any Jujo140 serà el pròxim 20 de juny amb el lliurament dels Premis Sant Joan Despí, que tindran un marcat caire jujolià. Abans, concretament demà divendres, Tarragona organitza una visita de portes obertes al Teatre Metropol, una de les obres més importants de l’arquitecte.

Durant la presentació de l’any Jujol140, que s’ha fet aquest dijous a al Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí i que ha comptat amb l’assistència de Josep Maria Jujol Jr, fill de l’arquitecte, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha apuntat que “es tracta de posar la figura de Jujol i la seva obra al lloc que mereixen, tot donant-los la dimensió i la importància que va tenir dins del modernisme”. Al seu torn, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, s’ha felicitat per la iniciativa de Sant Joan Despí i ha posat de manifest “la necessitat de posar en valor una figura com Jujol, que forma part de l’adn de Tarragona i la petjada del qual trobem arreu de la ciutat”.

L’Any Jujol140 a Sant Joan Despí

A Sant Joan Despí, ciutat que acull un dels llegats més importants de l’arquitectura de Jujol, el programa d’activitats de l’Any Jujol140 inclourà quatre exposicions, unes jornades científiques internacionals, la creació d’una beca d’investigació, la instal·lació d’una escultura commemorativa, publicacions editorials, espectacles de música, jornades gastronòmiques, sopars al pati de la Torre de la Creu i activitats per a les escoles.

Un artista total

Josep Maria Jujol (Tarragona, 1879-Barcelona, 1949) està considerat un artista total perquè va ser capaç de dominar l’arquitectura imposant un nou estil i aplicant-lo en les tècniques en què excel·lia, com ara el trencadís, l’esgrafiat, l’escultura, el dibuix o la pintura. Jujol va ser el creador de joies arquitectòniques com Can Negre o la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí; el Teatre Metropol, a Tarragona; la Casa Bofarull, als Pallaresos; o l’església del Sagrat Cor de Jesús de Vistabella, a la Secuita. Tot i el geni creatiu i l’extraordinari llegat artístic de Josep Maria Jujol, la seva figura encara no és prou reconeguda. La celebració de l’Any Jujol140 vol contribuir a la difusió de la seva obra i al reconeixement científic internacional d’una figura única del modernisme.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere