Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

S’atorguen els Premis Llanterna Digital de curtmetratges en català i occità

Notícia anterior
Notícia posterior

llanterna

33 curts participen en les diverses categories del certamen

El lliurament de la XII edició del premis Llanterna Digital, de curtmetratges en català i occità, tindrà lloc aquest dilluns, 11 de juny, a les 19 hores, a l’Espai Orfeó de Lleida. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, clourà l’acte, que serà conduït pel periodista i cantant Carles Gómez. Enguany els premis reten homenatge a la figura de Pompeu Fabra amb motiu de la commemoració del 150 anys del naixement del lingüista i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Els Llanterna Digital tenen per objectiu la promoció del català i l’occità, especialment entre els joves, a través del llenguatge cinematogràfic i la creació. Un total de 33 curtmetratges han participat en aquesta edició dels premis, dels quals 5 ho han fet en la categoria de centres d’educació primària; 12 en la de centres d’educació secundària; 1 en la de comunitat universitària; 5 en la categoria oberta per a obres de fins a 3 minuts, i 10 en la categoria oberta d’obres de fins a 15 minuts. 

Els guanyadors es faran públics al llarg de l’esdeveniment. Cal destacar que també hi ha un premi que atorga el públic per votació popular. Durant el lliurament dels guardons es projectaran els curtmetratges guanyadors de les diverses categories. L’acte serà retransmès en diferit per Lleida Televisió.

El certamen és una iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual formen part la Direcció General de Política Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida, l’Institut de Llengües de la UdL, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres. A l’acte hi participaran també representants de les institucions i entitats col·laboradores.

Els premis Llanterna digital formen part del conjunt d’actuacions de la Direcció General de Política Lingüística per al foment de l’occità a Catalunya, al costat del suport al Conselh Generau d’Aran per a cursos i normalització de l’aranès, o a l’Institut d’Estudis Aranesi, Académia aranesa dera lengua occitana (IEA), o les accions de foment en l’àmbit universitari per mitjà dels ajuts Interlingua, impulsada conjuntament amb la Direcció General d’Universitat, a més del festival musical Kastanya.cat.♦

Obres presentades i finalistes http://www.llanternadigital.cat/18/catala/obres.htm

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere