Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Departament de Cultura i la UAB ofereixen un MOOC en accessibilitat a les arts escèniques

Notícia anterior
Notícia posterior

mooc

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya col·labora en el projecte europeu Accessible Culture&Training amb la Universitat Autònoma de Barcelona, Trànsit Projectes, l’ECQA, la companyia de teatre NTGent, l’agència d’accessibilitat INTER i les Universitats d’Anvers, Viena i Belfast

El projecte Accessible Culture&Training (ACT) ha elaborat un Massive Open Online Course (MOOC), un curs en línia obert i massiu en accessibilitat a les arts escèniques. El MOOC, anomenat Accessibility to the Scenic Arts,és lliure, gratuït i obert, adreçat a un públic divers i ampli, disponible en anglès a la plataforma d’educació online Coursera amb una durada de set setmanes.

Segons el programa del MOOC, els alumnes aprendran què és l’accessibilitat i quins elements són claus en l’accessibilitat als equipaments escènics i musicals. Es tractaran els serveis específics d’accessibilitat, la comunicació accessible i la gestió en esdeveniments i espectacles. Un cop superat el curs, l’alumne tindrà la possibilitat d’obtenir un certificat emès per l’European Certification and Qualification Association (ECQA).

 ACT, Accessible Culture&Training

El projecte ACT proposa la definició d’un nou perfil professional (expert/manager en accessibilitat per a les arts escèniques) que permeti als espais escènics i musicals assumir les necessitats d’accessibilitat que els hi reclama la normativa. El projecte se centra en la promoció de la igualtat d’oportunitats i d’accessibilitat als esdeveniments culturals en tots els països i idiomes, i busca establir i qualificar el perfil d’expert en accessibilitat per apoderar a tota la ciutadania.

El Departament de Cultura participa en aquest projecte, cofinançat pel Programa ERASMUS+ de la Unió Europea, conjuntament amb els següents col·laboradors: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Trànsit Projectes, l’European Certification and Qualification Association (ECQA), la companyia de teatre NTGent (Bèlgica), l’agència d’accessibilitat INTER (Bèlgica), University of Antwerp (Bèlgica), University of Vienna (Àustria) i The Queen’s University of Belfast (Irlanda del Nord).

 Pla d’accessibilitat

La Direcció General de Cooperació Cultural, en el marc de les seves competències, està duent a terme el Pla d’accessibilitat dels equipaments escènics i musicals públics 2016-20. El seu desplegament s’emmarca dins del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals (SPEEM) i per mitjà d’aquest Pla es pretén que les activitats culturals garanteixin les suficients condicions d’accessibilitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere