Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’art i la literatura es donen la mà en el cicle Lletres i arts. Visions de Josep Guinovart al Museu d’Art de Girona

Notícia anterior
Notícia posterior

 

1200px-Josep_Guinovart_2

El Museu acull aquest dijous 14 de juny a les 18 h la lectura de l’obra “Autoretrat”, a càrrec de Josep Maria Fonalleras

 

El Museu d’Art de Girona acollirà aquest dijous a les 18 h la lectura de l’obra Autorretrat per part de Josep Maria Fonalleras, que s’inclou dins el cicle Lletres i Arts. Visions de Josep Guinovart inclòs en les activitats de l’Any Guinovart.
 
El passat 12 de desembre de 2017 es van complir 10 anys de la mort de Josep Guinovart. Per aquest motiu la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt ha impulsat l’Any Guinovart, un ampli programa d’exposicions, taules rodones, lectures, concerts i projeccions de documentals, amb l’objectiu de redescobrir l’artista que durant  més de setanta anys va conrear la pintura, l’escultura, el gravat, la il·lustració, l’escenografia i el cartellisme.
 
És en aquest context que la Institució de les Lletres Catalanes i l’Espai Guinovart Agramunt han organitzat el cicle Lletres i Arts. Visions de Josep Guinovart que proposa un joc interartístic entre les arts plàstiques, la literatura (entesa tant com exercici de la escriptura i la lectura) i l’àmbit museístic.
 
El projecte consisteix en una sèrie de lectures d’obres de Josep Guinovart a càrrec de sis escriptors de renom, i que sempre tindran lloc en espais on s’estiguin exhibint exposicions de l’artista. En el cas del Museu d’Art de Girona, la lectura anirà a càrrec de l’escriptor Josep Maria Fonalleras. L’exposició que s’hi podrà veure, comissariada per Maria Guinovart i amb la col·laboració de la Fundació Espai Guinovart d’Agramunt, aprofundeix en els referents que han esdevingut vitals en l’obra de Guinovart i proposa un diàleg visual i conceptual entre les obres de l’artista i algunes obres, seleccionades, dels seus referents més directes: Mir, Nonell, Gimeno, Palència però també i sobretot, Picasso, Dalí i Miró. Grans referents de l’artista als que cal sumar, com a segell propi, un referents constant: l’entorn, els ocres dels paisatges de blat i pedra seca d’Agramunt i els blaus del mar de Castelldefels.
 
Obres de Muixart, Tapies, Aleu, Mercader, Cuixart, Tharrats, Nonell, Mir, Gimeno, Palència, Dalí, Picasso i Miró acompanyen les obres, pintures i escultures de Guinovart, a més de documentació, en una proposta expositiva que desenvolupa, fins al 30 de setembre, un itinerari singular per l’amplia trajectòria de l’artista.
 
Altres activitats complementàries a l’exposició són la visita guiada per als més menuts i el taller familiar “Descobrim Guinovart”, que tindrà lloc dissabte 16 de juny a les 11 h. I el vermut d’art “Visita guiada a l’exposició Guinovart. Referents vitals, i vermut” a càrrec de Maria Guinovart, el dissabte 7 de juliol a les 11.30 h.♦
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere