Com els científics i divulgadors poden participar activament a la “Nit Europea de la Recerca”?
El darrer divendres del mes de setembre se celebra a tota Europa i a països veïns la Nit Europea de la Recerca, que té com a principal objectiu apropar la ciència, la recerca i la tecnologia que es fa a tot el territori europeu.
Per primera vegada, l’acte tindrà lloc a tot Catalunya amb el lema “La recerca, patrimoni de tothom” i amb el segell de la Comissió Europea. D’aquesta manera els/les investigadors/es que hi participin podran reconèixer les activitats com a accions de divulgació en convocatòries europees.
Si voleu sumar-vos per fer activitats a la Nit de la Recerca a Catalunya (xerrades, tallers, café científic, demostracions, microxerrades, etc), sisplau, ompliu aquest formulari. Es podran fer activitats durant tot el divendres 28 de setembre (matí, tarda i/o nit) i durant el matí i la tarda del dissabte 29 de setembre.
També es farà una activitat anomenada “Matí de la recerca a escoles i instituts” per portar a personal investigador de centres de recerca, universitats i empreses a escoles i instituts de Catalunya el divendres 28 de setembre pel matí. Si voleu participar com a ponents en aquesta activitat concreta, ompliu aquest altre formulari.
La Nit de la Recerca a Catalunya està organitzada per la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Girona (UdG), Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). I compta amb el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Els actes estan recolzats per la Comissió Europea com a part de les Accions Marie Curie, un programa de la UE per potenciar carreres del personal investigador europeu.♦