Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Congrés internacional a la Universitat de Lleida sobre l’Agricultura 4.0

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

udl

Difondre la utilitat de l’anàlisi massiva de dades aplicada a l’agricultura, així com algunes experiències d’empreses que l’han incorporada, és l’objectiu principal del II Congrés internacional en Agro Big Data i sistemes de suport de decisions en agricultura que tindrà lloc a l’Auditori del Centre de Cultures de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL), el proper dijous, dia 12.

Aquesta trobada, organitzada per la xarxa iberoamericana BigDSSAgro, en col·laboració amb la UdL, Eurecat i Agrifood, aplegarà un centenar d’empresaris i experts de Catalunya, Dinamarca, Regne Unit, Àustria, Itàlia, Holanda, Colòmbia, Perú, Brasil, El Salvador, Xile i Nigèria per abordar experiències i reptes de l’anomenada agricultura 4.0. 

Els sensors, les imatges per satèl·lit, els sistemes d’informació geogràfica, les bases de dades, les noves tecnologies aplicades a l’agricultura, seran objecte de debat en les diferents sessions del congrés que inaugurarà, Jaume Sió, sub-director general de Transferència i Innovació Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya. 

La primera part del congrés inclou experiències en anàlisi de dades d’empreses del sector agropecuari com ara Agropixel, Codorniu, Matarromera, Maquinaria Agrícola Solà, ITC, ARCUSIN, bonÀrea Agrupa, Carnicas Iruña i VallCompanys. La segona, estarà dedicada a dos projectes on la Universitat de Lleida hi té un paper destacat: l’Agritech BigData i el Global Forest Biodiversity Initiative. La trobada acabarà amb una taula rodona on es plantejarà si l’analítica de les dades està a l’abast de tothom.

El primer congrés de la xarxa BigDSSAgro, que coordina el professor del Departament de Matemàtica de la UdL, Lluís Miquel Pla, va tenir lloc el setembre passat a Montevideo (Uruguai).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere