Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La 3a Nit de la Biologia reconeix els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

3aNitBio_SalvadorMoyà-Solà

La 3a Nit de la Biologia va lliurar aquest 11 de juliol, al paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, els Premis de la Societat Catalana de Biologia, que contenen cinc categories: a la trajectòria professional, a l’article científic, a la divulgació, al jove investigador i al treball de recerca de batxillerat.

En el cas del Premi a la trajectòria professional, el guardó es va concedir a l’investigador de l’ICREA Salvador Moyà-Solà, cap del Grup de Recerca de Paleoprimatologia i Paleontologia Humana de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP).

El Premi a l’article científic va recaure en Ben Lehner, de la Universitat Pompeu Fabra, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, pel treball Transgenerational transmission of environmental information in C. Elegans.

El Premi a la divulgació es va atorgar a l’equip del documental L’últim gegant d’Europa, format per Oriol Cortacans, Pere Figuerola, Jordi Portals, Arnald Viladomat, amb la participació de l’ICP, Batabat, TV3 i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

El Premi al jove investigador va recaure en Verónica Lloréns Rico, de la Universitat KU Leuven (Bèlgica), pel treball Comprensió integradora de la transcripció en un model cel·lular mínim.

El Premi al treball de recerca de batxillerat va ser per a Guillem Castro Bono, de l’Institut Joan Guinjoan i Gispert de Riudoms, pel treball Què s’hi amaga entre la posidònia?

La taula presidencial de la 3a Nit de la Biologia va comptar amb la presència de Domènec Espriu, vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona; Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Montse Corominas, presidenta de la Societat Catalana de Biologia, i Gemma Tarafa, comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

La Nit de la Biologia és la iniciativa amb què la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, vol celebrar —conjuntament amb la comunitat científica, els socis i el públic en general— els avenços acomplerts durant l’any en curs pels professionals i estudiosos de les ciències biològiques del territori de parla catalana.♦

 FOTOGRAFIA: Salvador Moyà-Solà, Premi a la trajectòria professional.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere