Els sector dedicat a la ciberseguretat de Catalunya factura 807 milions d’euros
El 95% de les 352 empreses identificades a Catalunya en el sector de sistemes de protecció digital són PIMES
Catalunya compta amb 352 empreses dedicades a la ciberseguretat que ocupen directament a gairebé a 6.000 treballadors amb una facturació global de 807 milions d’euros en xifres del 2016, últimes dades conegudes, segons les principals conclusions de l’estudi ‘Ciberseguretat. Informe Tecnològic’ elaborat per ACCIÓ.
En l’estudi s’indica que el 95% d’aquestes 352 empreses són PIMES, que el 41% factura més d’un milió d’euros i que el 35% d’elles comercialitza els seus productes o serveis fora de l’estat espanyol. Un altre fet que l’estudi destaca és que el 62% de les empreses dedicades a dissenyar sistemes de protecció digital tenen més de deu anys d’antiguitat, tot i tractar-se d’una activitat relativament recent en el teixit empresarial.
En l’informe es preveu que aquests anys pròxims aquest sector català creixi notablement i més si es té en compte que el mercat global d’aquesta activitat l’any 2004 estava valorat en 3.500 milions de dòlars (uns 3.020 milions d’euros) i per aquest any 2018 es preveu que aquesta valoració s’enfili fins als 93.000 milions de dòlars (uns 80.235 milions d’euros), amb taxes de creixement mensuals sostinguts entre 12% i el 15% anual. El 40% dels ciberatacs que reben les empreses provoquen la interrupció de les operacions i la facturació, un 39% suposen una pèrdua de la informació confidencial i el 32% rep impactes negatius sobre la qualitat dels seus productes o serveis. Els ciberatacs provoquen aturades de l’activitat de les empreses afectades d’una mitjana de 17 hores anuals. Els principals sectors empresarials que són més susceptibles de ser atacats per aquests ciberatacs són en primer lloc les empreses dedicades a serveis financers i assegurances, el sector de la salut i l’educació, les companyies industrials i les administracions públiques i governs, entre d’altres.♦