Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Barcelona acollirà al 2020 la fira d’educació superior més important d’Europa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

Aplega al voltant de 6.000 professionals, de més 600 organitzacions procedents de prop d’un centenar de països d’arreu del món

El secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, s’ha reunit avui a Ginebra amb els responsables de l’EAIE per traçar les línies mestres de l’edició catalana

Grau destaca la importància del sistema de coneixement i innovació com a ambaixador de la projecció internacional de Catalunya

 

Barcelona acollirà al 2020 la fira d’educació superior més important d’Europa, que cada setembre aplega al voltant de 6.000 professionals, de més 600 organitzacions procedents de prop d’un centenar de països d’arreu del món. L’anunci de la capital catalana com a seu de la 32a edició de la conferència anual de l’European Association for International Education (EAIE) s’ha fet avui a Ginebra, on el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, s’ha reunit amb responsables de l’EAIE per traçar les línies mestres de l’edició en què el sistema universitari de Catalunya serà l’amfitrió. 

Grau ha destacat la importància que Catalunya aculli aquesta prestigiosa fira ja consolidada com un gran aparador dels sistemes universitaris mundials. “És una oportunitat única per fer encara més visible la bona feina de les nostres institucions, alhora que es fa l’esdeveniment més accessible a tota la nostra comunitat universitària”, ha afegit.  

El secretari d’Universitats i Recerca ha visitat avui la delegació catalana que participa fins divendres a l’EAIE Ginebra 2018 i que està formada per representants de les 12 universitats catalanes, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Grau ha conegut de primera mà la tasca de difusió del sistema universitari català que fan els responsables d’internacionalització de les diferents institucions, tant a través de l’estand que Catalunya té al recinte firal com gràcies a la seva participació en les activitats que organitza l’EIAE i que els posa en contacte amb els seus homòlegs d’arreu del món.

En aquest sentit, Grau ha destacat la rellevància de tot el sistema universitari com a ambaixador de Catalunya al món: “A banda del seu paper com a motor del desenvolupament econòmic i social, el coneixement i la innovació també són peces claus en les relacions amb l’exterior gràcies al caràcter universal de l’educació superior i de la ciència”.

Catalunya participa per desè any consecutiu en la fira organitzada per l’EAIE amb la finalitat de poder intercanviar idees i adquirir informació, tant de les novetats en programes de mobilitat internacional com de millors pràctiques en l’àmbit universitari internacional. Així mateix, la delegació catalana és present en els múltiples debats que giren al voltant de qüestions cabdals en la vesant internacional de l’educació superior com ara la mobilitat, el partenariat, els refugiats o les experiències d’estudiants.

El secretari d’Universitats i Recerca ha aprofitat la visita a Ginebra per desplaçar-se fins al Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN). Allà ha conegut de primera mà les instal·lacions d’aquest  laboratori de física nuclear on s’ha construït l’accelerador de partícules més gran del món. També s’ha trobat amb investigadors catalans que realitzen les seves recerques al CERN.

Grau ha insistit en què la presència en fires i organismes internacionals, l’establiment d’acords i convenis amb institucions estrangeres, el desenvolupament de projectes conjunts, així com la mobilitat d’estudiants, professors i investigadors “no únicament contribueix a l’enriquiment del sistema de coneixement i innovació de Catalunya, sinó també al prestigi internacional del nostre país”.

 Diada Nacional de Catalunya a Suïssa

Durant tota la jornada, el secretari d’Universitats i Recerca ha estat acompanyat pel delegat del Govern a Suïssa, Manuel Manonelles. Precisament, demà dijous, la delegació del Govern a Suïssa organitza l’acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya al país helvètic. Enguany comptarà amb la presència del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, que així mateix visitarà de l’estand que el sistema universitari de Catalunya té al recinte firal de Ginebra.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere