Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Congrés Internacional a Barcelona de Museus d’Història de la Medicina

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cropped-venus

El Congrés, que se celebrarà del 19 al 22 de setembre, es farà per segona vegada a Barcelona

Per què a Catalunya no disposem d’un museu d’història de la ciència com hi ha a altres països Europeus, com ara el Museu de la Ciència de Londres o el de la Universitat de Montpeller? On va a parar el patrimoni científic d’instituts i universitats? Com poden contribuir aquests museus a la cultura científica de la població? Reflexionar sobre la necessitat de preservar el patrimoni científic per posar-lo a l’abast de la ciutadania és l’objectiu del 19è Congrés Internacional de Museus d’Història de la Medicina, que s’inaugurarà el 20 de setembre, a les 14 hores, a l’Institut d’Estudis Catalans, i que aplegarà un centenar de participants d’arreu del món.

El congrés, organitzat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, filial de l’IEC, i el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, estudiarà els casos i les experiències de museus dedicats al patrimoni científic a Europa, als Estats Units, Corea del Sud, Colòmbia, Nova Zelanda o a les repúbliques bàltiques. I comptarà amb ponents com Thomas Schnalke, president de l’European Association of Museums of the History of Medical Sciences (EAMHMS), organitzadora del congrés; Marta Lourenço, directora del Museu Nacional d’Història Natural i de la Ciència de Lisboa i presidenta de l’ICOM-UMAC; Caroline Ducourau, directora de cultura científica i patrimoni històric de la Universitat de Montpeller, i Manon Parry,fundadora del consorci internacional de recerca Museums, Medicine and Society i editora de la revistaMuseum&Society.

En l’acte inaugural intervindran Joandomènec Ros, president de l’IEC; Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona; Thomas Schnalke, president d’EAMHMS, i Alfons Zarzoso, president de Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica i organitzador d’aquest congrés. 

El congrés vol ser un espai de reflexió sobre la necessitat de conservar i preservar el patrimoni científic de casa nostra per tal de poder-lo posar a l’abast de la societat i contribuir al foment de la cultura científica ciutadana. Vol ser un espai on se sensibilitzi els estudiants envers el patrimoni, on es pugui donar a conèixer a la societat catalana no només els resultats científics sinó també el procés que ha dut a aconseguir-los, i on es discerneixi com el patrimoni pot esdevenir un mitjà per a poder explicar la ciència.

Programa del Congrés … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere