Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les biblioteques públiques de Catalunya incorporen a l’eBiblioCat més de 2.000 títols de pel·lícules accessibles per Internet

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ebiblio-catalunya

Aquest nou servei permet la visualització en streaming de fins a vuit films mensuals, entre ells curtmetratges i documentals

Els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya ja poden accedir de manera gratuïta a més de 2.000 documents audiovisuals del catàleg de la plataforma eFilm. Aquest catàleg inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals distribuïts per Filmin.

Per accedir a aquests continguts digitals només cal disposar del carnet d’usuari d’una biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i identificar-se a la biblioteca digital eBiblioCat (http://ebiblio.cat). Aquest nou servei permet la visualització en streaming de fins a vuit documents mensuals, límit que s’anirà incrementant progressivament amb les incorporacions de nous títols i llicències. El visionat es pot fer des d’ordinadors i dispositius mòbils mitjançant accés per web o aplicació (Android i iOS).

Els documents seleccionats inicialment inclouen curtmetratges, documentals, enregistraments de concerts i pel·lícules. Es preveu anar afegint altres obres audiovisuals i musicals per tal d’augmentar la disponibilitat de col·leccions digitals accessibles per Internet destinats als usuaris de les biblioteques públiques catalanes.

eBiblioCat (http://ebiblio.cat) és la biblioteca digital del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que actualment ofereix més de 7.000 títols de llibres electrònics de manera gratuïta i  amb 18.000 usuaris i usuàries registrats. Durant el 2017, es van realitzar 156.200 préstecs de llibres electrònics. Aquest projecte és una col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, amb el suport del Ministeri de Cultura.

 Adaptant col·leccions i serveis a les noves necessitats dels usuaris

A partir de l’aparició de nous serveis de continguts per Internet i la generalització de tecnologies com la fibra òptica i wi-fi s’ha anat transformant la forma en què la ciutadania accedeix als continguts audiovisuals i musicals.  Els darrers anys, les biblioteques públiques han constatat que el préstec de documents en suport DVD i CD s’ha anat reduint sensiblement. De 2014 a 2017, el préstec de documents en suport CD ha disminuït un 36 % mentre que el préstec de documents en suport DVD ho ha fet en un 22 %. Malgrat aquests descens, el 2017 es van prestar un total de 587.870 CD i 2.689.553 DVD.

En paral·lel, el préstec de llibre en paper es manté al voltant dels 9.000.000 d’exemplars prestats anualment.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere