Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Neix el programa d’innovació ‘Apadrinem el nostre patrimoni’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

programa

La finalitat és ensenyar a l’alumnat el patrimoni cultural i històric proper a les escoles

L’objectiu és promoure entre els alumnes el coneixement del patrimoni proper als centres educatius

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Calalunya crea el programa d’innovació ‘Apadrinem el nostre patrimoni’. Un projecte que té com a principal objectiu promoure entre l’alumnat del país el coneixement del patrimoni proper als centres educatius. D’aquesta manera, els alumnes són protagonistes del procés d’aprenentatge a partir del treball sobre l’entorn des de diferents disciplines.

Apadrinem el patrimoni promou el coneixement del patrimoni local des d’un punt  de  vista  històric,  artístic,  cultural,  natural  i  científic, fet que  fomenta  la implicació  dels  alumnes  en  el  territori  i  la  societat. El programa es basa en la identificació i tria de l’element patrimonial; la posterior cerca, selecció i tractament de la informació; la caracterització de l’element -època, estil,  autor-, la participació en la seva conservació i en activitats de divulgació.

Per tal de dur a terme el projecte, els alumnes tracten el patrimoni des de diferents vessants, de tal manera que es treballen molts àmbits del coneixement, com ara medi natural; àmbit lingüístic; cultura i valors; i digital.

Els centres que formin part d’aquest programa Apadrinem hi seran per una durada de 3 cursos. Els requisits són dissenyar el projecte segons s’estableix a la resolució, impulsar el treball en xarxa, comptar amb l’aprovació del claustre i del consell escolar del centre; i no participar amb el mateix projecte en un altre programa d’innovació educativa.

Els elements que poden apadrinar els centres són diversos:

  •  Vestigis materials de diferents èpoques històriques (jaciments arqueològics, edificis, camins històrics, fàbriques, monuments…).
  •  Llocs de memòria (emplaçaments simbòlics per la seva significació, tot i que no quedin vestigis materials).
  •  Elements immaterials de la cultura popular (balls, cançons, rondalles, festes i altres tradicions…)
  •  Espais naturals.♦
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere