Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El món cultural i educatiu gironins s’abracen per segon any consecutiu en el projecte ‘A Tempo, arts i formació’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

aTEMPO_5a0563ae4632c

La iniciativa s’emmarca en el festival Temporada Alta i inclou un seminari de formació per a professionals i un programa d’activitats per a infants i joves

El festival Temporada Alta acollirà per segon any consecutiu el projecte ‘A Tempo, arts i formació’, una iniciativa de la Fundació La Ciutat Invisible que té l’objectiu de potenciar les relacions entre el món cultural i educatiu gironins, tot generant espais d’interacció entre estudiants, professorat i professionals de les arts. Entre les activitats que coordina ‘A Tempo’ destaca un seminari de formació per a professionals —celebrat el juliol amb rècord de participació—, així com els programes ‘Artistes a l’aula’, ‘Temporada Alta a l’aula’ i ‘Crea el teu projecte’, que presentarà en aquesta edició una obra ideada per estudiants de secundària de la mà de ConArte Internacional.

‘A Tempo, arts i formació’ renova aquest any el seu afany de “generar dinàmiques entre l’escola i la programació de Temporada Alta”, en paraules del director de la Fundació La Ciutat Invisible, Joaquim Nadal, i amplia el seu ventall d’activitats programades amb la voluntat de consolidar-se al territori gironí. El mes de juliol, abans de l’inici de curs, ‘A Tempo’ va impartir la segona edició del ‘Seminari de pedagogies artístiques per a la transformació social’, que aspira a convertir-se “a mitjà termini” en una “universitat d’estiu”, segons el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer. Aquesta formació, dirigida a professionals de l’àmbit educatiu o cultural que desitgin que l’educació i la cultura avancin cap a una mateixa direcció, va celebrar-se a Girona amb 150 participants i places exhaurides.

Les arts entren a les escoles

Una altra peça fonamental del projecte ‘A Tempo’ és ‘Artistes a l’aula’, una iniciativa que convida els artistes participants de Temporada Alta a impartir una ‘master class’ gratuïta als instituts de la província de Girona perquè l’alumnat experimenti en primera persona la professió de dramaturg, director artístic i intèrpret, entre d’altres. Paral·lelament, en el marc de l’activitat ‘Temporada Alta a l’aula’, el professorat de Girona i Salt podrà programar espectacles als centres educatius i utilitzar-los com una eina pedagògica d’aproximació a temes d’actualitat i foment d’una mirada crítica. A més, sota el paraigua de ‘Crea el teu projecte’, l’alumnat tindrà l’oportunitat de veure la seva obra programada a Temporada Alta, que està obert a propostes escèniques com ‘El cos es cola’. Aquesta, que es podrà veure en aquesta edició, està ideada per més de 80 estudiants de secundària en col·laboració amb ConArte Internacional.

Les xifres de la primera edició

Més de 3.800 estudiants de Girona i Salt van participar l’any passat de la prova pilot del projecte ‘A Tempo, arts i formació’, que va involucrar al voltant de 182 docents i 77 artistes en només 5 mesos, d’octubre a febrer. En aquesta edició, els organitzadors es mostren ambiciosos i aspiren assolir la xifra de 5.000 alumnes.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere