Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdL analitza noves aplicacions del liti a Xile

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

unnamed

L’Institut Politècnic d’Innovació i Recerca en Sostenibilitat (INSPIRES) de la Universitat de Lleida (UdL) participa en un projecte d’anàlisi de noves aplicacions del liti per a emmagatzematge d’energia solar a Xile, en virtut d’un conveni de col·laboració signat amb el Centre d’Investigació Avançada de Liti i Minerals Industrials (CELiMIN) de la Universitat d’Antofagasta. 
L’acord de cooperació internacional, amb una vigència inicial de cinc anys, té com a objectiu contribuir al desenvolupament de noves aplicacions de minerals industrial del nord de Xile i d’enfortir la formació “de capital humà avançat en energia solar”. Compta amb prop de 20.000 euros de finançament de la Comissió Nacional d’Investigació Científica i Tecnològica de Xile. 

La directora de l’INSPIRES, Luisa F. Cabeza, ja ha fet estades al país llatinoamericà per treballar amb la directora del grup de recerca d’emmagatzematge tèrmic del projecte REDES 170131, Svetlana Ushak, del Centre de Recerca CELiMIN, dirigit per Mario Grageda. El conveni preveu tres estades d’investigadors del CELiMIN a la Universitat de Lleida, de tres mesos cadascun.♦

 FOTOGRAFIA: Cabeza i Ushak, en una mina de sal a la regió d’Antofagasta ©GREiA-UdL

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere