Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Declaració del Consell Nacional de les Dones de Catalunya un any després dels fets de l’1 d’octubre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

dona

Condemnen la violència masclista que van patir algunes dones durant els fets

Un any després dels fets ocorreguts a Catalunya el diumenge 1 d’octubre de 2017 en el marc de la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat de forma pacífica i democràtica, el Consell Nacional de les Dones de Catalunya

 REITERA LA CONDEMNA DE

• La vulneració dels drets humans i llibertats fonamentals per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol que es van dur a terme l’1 d’octubre de 2017.

• La violència masclista que van patir algunes dones durant els fets de l’1 d’octubre.

RECLAMA

• La visibilització i reconeixement de les dones empresonades, exiliades o encausades amb mesures cautelars. Dolors Bassa i Coll, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Tamara Carrasco Garcia, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés i Meritxell Serret Aleu. 

• La visibilització i el reconeixement de tota la resta de dones encausades. Marta Alsina Conesa, Ramona Barrufet Santacana, Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Neus Lloveras Massana, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre, Rosa Vidal Planella i Montserrat Vidal Roca. Així com de les alcaldesses imputades i totes aquelles dones que hagin vist vulnerats els seus drets durant els fets succeïts al voltant de l’1 d’octubre de 2017.

• El rescabalament per part de l’Estat espanyol de tots els danys, tant a les persones com als equipaments i espais públics i privats, soferts com a conseqüència de la intervenció dels cossos policials.

• La condemna expressa per part de les instàncies europees de la política repressiva de l’Estat i de les seves forces policials en contra les dones i sobre el total de la població.

I ACORDA

• Oferir tot el suport a les dones empresonades, exiliades o encausades per haver defensat uns drets bàsics i democràtics, demanar la seva llibertat i fer-los arribar aquesta declaració.

• Trametre aquesta declaració a la ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat d’Espanya; a la delegada del Govern per a la Violència Masclista; a la directora del Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades; al president de la Comissió Europea i a les eurodiputades i eurodiputats catalans al Parlament Europeu.

El CNDC és l’òrgan col·legiat de participació i consulta de l’Institut Català de les Dones que integra les representacions de les entitats que treballen en programes en favor de la igualtat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere