Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Museu Nacional de Ciències Naturals exposa les obres sel·leccionades de la sisena edició d’Illustraciencia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

museu

Illustraciencia és un concurs internacional que té per objectiu divulgar la importància de la il·lustració per comunicar conceptes científics

Paral·lelament a l’exposició es celebrarà una trobada d’il·lustradors el dia dos de novembre i un taller formatiu l’u.

Des d’avui el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) acull la selecció d’il·lustracions de la sisena edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica, Illustraciencia. Es tracta de 40 dibuixos, Elegits entre els més de 500 que es van presentar, que mostren la vida microscòpica, la dissecció cranial d’un au, la reconstrucció de fòssils o làmines botàniques excepcionalment detallades, entre altres.

D’entre les més de 500 presentades, un comitè d’experts format per membres de Illustraciencia, representants del Museu Nacional de Ciències Naturals i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), va seleccionar les 40 obres que es poden veure a les sales del MNCN des el 9 octubre fins al 16 de desembre. Posteriorment la mostra es podrà veure a altres ciutats espanyoles.

Rita talls de Matos i Julia i Eugene Porotov són les persones guanyadores de la sisena edició del certamen en les categories científica i naturalista respectivament amb les seves obres Ciervo Volant i Siberian taigà.

“La il·lustració científica i naturalista va ser i és una eina clau per a la transmissió de conceptes científics. Amb aquesta exposició volem fomentar el seu ús i reconèixer el treball dels il·lustradors que dediquen la seva vida a la ciència a través de la imatge “, comenta Santiago Merino, director del MNCN.

Activitats paral·leles

Illustraciencia, projecte conjunt del MNCN i l’ACCC, que finança el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), inclou, a més de l’exposició, activitats per a famílies que es programaran durant els dies festius, un taller d’il·lustració per a joves de 13 a 17 anys que tindrà lloc el dia 1 de novembre de 11 a 13.30 hores i una trobada d’il·lustradors que reunirà a professionals del sector el dia 2 de novembre a partir de les 10.00 hores . Pilar López García-Gall, directora de Comunicació i Programes Públics del MNCN i Miquel Baidal, coordinador de Illustraciencia seran els encarregats de presentar la trobada d’il·lustradors en què també intervindran Manuel Salesa, investigador, i Mauricio Antón, il·lustrador. Tots dos faran la conferència inaugural, ‘La il·lustració i la ciència’.

 Programa de la trobada

10:00 – Inscripcions

10:30 – Presentació

10:45 – Conferència inaugural: La il·lustració científica en l’actualitat

11:20 – Presentació dinàmica Networking i pausa

12:00 – Presentacions de projectes

14:00 – Dinar

15:30 – Presentacions de projectes

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere