La Facultat d’Economia de la Universitat de València acull aquest dijous el “III Workshop d’Economia Valenciana”
El conseller d’Economia Sostenible del govern valencià, Rafael Climent, i el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, inauguren demà el “III Workshop d’Economia Valenciana”, organitzat per la Fundació Nexe, la Universitat de València i la Càtedra d’Economia Valenciana de la Universitat Politècnica. L’acte serà a les 9:15 hores en la Sala Ignasi Vilallonga de la Facultat d’Economia.
L’objectiu del Workshop és aportar un enfocament territorial a l’estudi dels problemes de l’economia valenciana i posar en comú les propostes per a millorar-la, així com fomentar el debat en un fòrum plural i obert als investigadors, estudiants, empresaris i professionals de l’àmbit de l’economia d’empresa que cerquen intercanviar idees, experiències, opinions…, així com resultats de les seues pròpies recerques. Per a açò, s’han arreplegat una vintena de comunicacions que seran presentades i posades en comú demà, directament pels seus autors, en sessions paral·leles en la universitat. Totes les presentacions, estan obertes a la participació.
Entre els temes que s’han analitzat destaquen alguns com és la desigualtat regional a Espanya o el retard relatiu que ha experimentat l’economia valenciana en relació a l’economia espanyola en l’últim mig segle. A més, s’han arreplegat comunicacions sobre l’evolució de la despesa familiar a la Comunitat Valenciana, el reglament general de protecció de dades en l’ètica de les pimes, l’atenció pública a la dependència, l’emprenedoria agrària, la influència de les multinacionals en els districtes industrials o clústers, el canvi de model productiu necessari per a impulsar el creixement econòmic o la integració del turisme en el Parc Natural del Túria, entre uns altres.
Sessions monogràfiques
Durant la vesprada de demà dijous, està prevista la celebració de dues sessions monogràfiques que, sota els títols “Repensant els clústers: teoria i Pràctica” i “Gestió i regulació de l’activitat turística a la Comunitat Valenciana”, analitzaran, en taules redones, tots dos temes d’actualitat amb l’objectiu d’extraure conclusions útils i conèixer les opinions d’experts acadèmics, d’empresaris, de polítics i de periodistes.
El divendres a la vesprada se celebraran dues noves sessions monogràfiques sobre com atendre les necessitats específiques dels sectors productius innovadors o com engegar algunes pràctiques empresarials d’èxit.
Premis
El workshop es clausura divendres amb el lliurament dels Premis Caixa Popular a les millors recerques en economia valenciana, reconeixements que compleixen la seua tercera edició.
La trobada, després de les passades edicions a València i a Castelló, congregarà a tothom acadèmic, econòmic, empresarial i polític i té com a finalitat visibitlizar les necessitats de l’empresa valenciana, així com alguns dels seus millors casos d’èxit en el marc d’una economia oberta, tecnològica i sostenible.♦
Programa del Taller … clicar aquí