Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell Europeu d’Innovació inverteix 124 milions d’euros en 38 projectes d’alt risc / Cinc organitzacions catalanes i una de les Illes participen en algun dels projectes seleccionats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

projectes

El Consell Europeu d’Innovació inverteix 124 milions d’euros en 38  projectes d’alt risc

 Cinc organitzacions catalanes i una de balear participen en algun dels projectes seleccionats

El projecte pilot del Consell Europeu d’Innovació donarà suport a 38 projectes innovadors que estan desenvolupant noves idees per a un futur tecnològic radicalment diferent. En total els projectes rebran 124 milions d’euros en el marc del finançament per a tecnologies emergents i de futur (FET OPEN) del projecte pilot del Consell Europeu d’Innovació que forma part del programa d’Innovació i Recerca de la UE Hortizó 2020. Si aquests projectes tenen èxit crearan nous mercats a Europa.

En cinc dels projectes seleccionats hi participen entitats catalanes (l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, la Universitat de Girona; l’Institut català de nano ciència i nano tecnologia, la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut de Ciències Fotòniques). La Universitat de les illes Balears també forma part d’un dels projectes que rebran finançament.

Entre els projectes finançats hi trobem un sistema per diagnosticar l’Alzheimer de manera prematura i no-invasiva, un  per desorbitar les naus espacials, el desenvolupament de xips nano fotònics per a sistemes d’intel·ligència artificial o de teràpies noves per al tractament del càncer. El programa FET Open ofereix beques d’uns 3 milions d’euros per a projectes col·laboratius i interdisciplinaris de recerca i innovació sobre tecnologies del futur i emergents. Aquestes beques es donen a consorcis de com a mínim tres entitats.

El comissari de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas, ha afirmat: “a través del Consell Europeu de la Innovació donem suport a tecnologies punteres que són clau per descobrir molts dels secrets per construir una societat millor. Estem invertint en idees innovadores i en les persones que hi ha al darrera per crear els nous mercats del futur” 

En la primera ronda de finançament es van rebre 375 propostes i s’han becat a 236 beneficiaris de 23 països diferents de tot Europa. Com a part del projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació, les pimes que participen en els projectes sleccionats també es beneficiaran de les oportunitats de networking, coaching i mentoring.

Rerefons

Entre el 2018 i el 2020 el projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació posarà 2.700 milions d’euros a disposició de projectes innovadors punters i que puguin crear nous mercats. FET Open és una part central del projecte pilot que es dirigeix a productes, serveis, processos o models de negoci radicalment nous i trencadors. Dóna suport a científics d’alt nivell, emprenedors i pimes amb grans idees. Continuarà mobilitzant ments brillants de diferents disciplines a tot Europa perquè treballin conjuntament amb l’objectiu de descobrir les que seran les noves tecnologies del futur. La propera convocatòria per inscriure-s’hi es tancarà el 24 de gener del 2019.♦

 

Llista completa dels beneficiaris … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere