Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un nou cicle de diàlegs convida els ciutadans de Catalunya i les Illes Balears a implicar-se en el debat sobre el futur de la Unió Europea

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ue

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona enceta avui a Maó (Menorca) un nou cicle de diàlegs ciutadans que amb el títol ‘Connecta amb Europa’, que té l’objectiu d’apropar la UE als pobles i ciutats de Catalunya i les Illes Balears i recollir les idees i opinions de la gent del territori sobre el futur de la UE, quan falta poc més de mig any per a les eleccions al Parlament Europeu. El director de la Representació, Ferran Tarradellas, realitzarà d’aquí a final d’any una desena d’aquests diàlegs en municipis com Gavà, Gironella, l’Hospitalet de Llobregat, Olesa i Calvià.

Avui a les 19h tindrà lloc el primer dels diàlegs d’aquest 2018 al Centre d’Art Ca n’Oliver de Maó. Tarradellas hi participarà juntament amb l’alcaldessa, Conxa Juanola. Les properes parades del cicle ‘Connecta amb Europa’ seran el 6 de novembre a Gavà i el dia 15 a Olesa de Montserrat.

La Comissió Europea organitza, des de fa cinc anys, diàlegs protagonitzats per comissaris, vicepresidents o el mateix president de la Comissió; Jean-Claude Juncker, a més d’altres iniciatives com ara sessions informatives o debats oberts a les xarxes socials. Aquest mes d’octubre el president Juncker va participar, a Alemanya, en el diàleg ciutadà número 1.000, sempre amb l’objectiu d’incentivar el debat sobre els reptes de futur que té la UE i les reformes que hauria d’encarar de manera més urgent. A nivell local, representacions com la de Barcelona organitzen també aquestes trobades en col·laboració amb els ajuntaments i amb la participació d’alcaldes o regidors dels municipis corresponents. Són actes oberts al públic, on es convida a participar i intervenir a totes les persones que vulguin dir-hi la seva sobre el futur de la UE.

Diàleg a les xarxes socials

A més, el debat també es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #pensemEuropa, de manera que les persones que no puguin assistir als diàlegs tindran l’oportunitat de fer les seves aportacions a través de Twitter, Facebook o Instagram.

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona va començar a organitzar diàlegs ciutadans el 2013 i, des de llavors, Tarradellas ha visitat prop d’una desena de municipis cada any per realitzar-hi aquests debats.  Els diàlegs ciutadans s’han celebrat com a mínim una vegada a totes les capitals de demarcació de Catalunya i a les principals ciutats de les Illes: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Palma, Andratx, Manacor, Maó, Eivissa, Puigcerdà, es Mercadal, Tremp, Solsona, Esparraguera, Almacelles, Alaior, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Banyoles, Reus, Vielha, Manresa o Igualada són algunes de les ciutats visitades.

A més dels actes organitzats per impulsar el debat sobre el futur de la UE, la Comissió també ha obert una pàgina web des d’on els ciutadans poden enviar directament els seus comentaris i aportacions al debat sobre el futur d’Europa  ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere