Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Informe Monitor de la Cambridge University Press: “El 76,4% dels professors catalans creu que els pares els han perdut el respecte i la confiança”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

informe

El 56% no té clar que estigui preparant els seus alumnes per als reptes de futur

El 76,4% dels professors catalans creu que els pares els han perdut el respecte i la confiança, i el 94,8 opina que les famílies estan delegant en les escoles l’educació dels seus fills. El 56%, a més, no té clar que estigui preparant els seus alumnes per als reptes de futur. Són algunes de les conclusions del V Informe Monitor de la Cambridge University Press, la branca editorial de la universitat anglesa. Enguany ha decidit fer una radiografia sobre la innovació a l’educació a Espanya, però s’han facilitat resultats per comunitats autònomes. En aquest sentit, el 79% dels professors de Catalunya enquestats considera que el sistema educatiu espanyol ha de canviar molt per posar-se a l’altura dels països del nord d’Europa.

L’estudi s’ha realitzat a partir de les respostes de més de 1.100 professors de totes les autonomies. La relació entre el col·lectiu docent i els pares es percep com a problemàtica per part dels mestres. Tres quartes parts dels enquestats a Catalunya creu que les famílies els han perdut el respecte, mentre que el 88% sí que se sent respectat pels alumnes. Sobre el model educatiu, més de la meitat no té clar que estigui preparant els seus alumnes per als reptes de futur. En aquesta línia, el 71% avisa que el mercat laboral del futur valorarà més les competències que els coneixements. El 68% diu que el futur de l’educació passarà per replantejar l’avaluació dels alumnes. El 71% del col·lectiu docent a Catalunya diu que el sistema educatiu s’ha queda obsolet i no respon a les necessitats del segle XXI. El 84% reclama un pacte d’estat per millorar l’educació. A més, més de la meitat dels professors creu que el percentatge d’assetjament escolar ha augmentat en els últims anys, i el 62% ho considera un problema important a les escoles. El 46% admet que li agradaria ser més innovador a l’hora d’impartir classe, però assenyala que el context no li ho permet per culpa de les retallades, principalment.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere