Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou pimes catalanes reben 450.000 euros de la Unió Europea per dur les seves idees innovadores al mercat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Tips

El Consell Europeu de la Innovació ha seleccionat 246 empreses de tot Europa per finançar els seus projectes a través de l’SME instrument

En l’última convocatòria de l’instrument adreçat a les pimes (SME instrument)  s’han triat 246  petites i mitjanes empreses de vint-i-quatre països. En total, aquestes empreses cobraran un import de 12,2 milions d’euros d’Horitzó 2020, el programa de recerca i innovació de la UE, per poder agilitzar la comercialització de les seves innovacions. Nou d’aquestes empreses estan ubicades a Catalunya.

Els projectes seleccionats abasten un ampli ventall de sectors. Entre les empreses catalanes que rebran finançament s’hi troba Virtual Bodyworks que desenvolupa un sistema per rehabilitar homes amb un historial d’agressions de gènere a través de la  realitat virtual; o 3S Tech, que proposa un sistema de sensors basat en la intel·ligència artificial per monitoritzar l’estat d’infraestructures com a ara edificis o ponts per evitar que aquestes caigui. (vegeu el quadre amb totes les empreses catalanes a l’annex)

En la fase 1 cadascun dels 244 projectes rep un ajut de 50 000 euros per fer un pla de negoci. Es poden ajuntar diverses empreses per proposar totes juntes un sol projecte. Les empreses també reben assessorament gratuït i serveis d’acceleració empresarial.

La majoria de les empreses triades pertanyen al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la salut i l’enginyeria. La majoria són a Espanya (33), Itàlia (28) i Suïssa (23).

El 5 de setembre, data final per a la presentació de projectes, la Comissió Europea havia rebut 2 111 propostes. El proper termini de presentació de projectes és el 13 de febrer de 2019.

L’instrument adreçat a les pimes forma part de l’acció pilot del Consell Europeu d’Innovació, que ofereix oportunitats de finançament i serveis d’acceleració a empreses innovadores, emprenedors, petites empreses i científics. Les empreses poden presentar propostes en qualsevol de les dues fases de l’instrument adreçat a les pimes en funció de la maduresa del seu projecte d’innovació. En la fase 1 cadascun dels projectes cobra un import a tant alçat de 50 000 d’euros per dur a terme un estudi de viabilitat. En la fase 2 cadascun dels projectes cobra un import que oscil·la entre el mig milió i els 2,5 milions d’euros per finançar activitats d’innovació, com ara demostracions, assajos, accions pilot i plans d’ampliació. A més, en totes dues fases les empreses es poden beneficiar de serveis d’assessorament gratuït i d’acceleració empresarial.

Empresa Ciutat Projecte web Finançament europeu
Color Sensing Barcelona Color Sensing http://www.color-sensing.com/ 50.000€
Consentio Barcelona Consentio https://www.consentio.co/ 50.000€
Emzer Technological Solutions Barcelona Emwork www.emzer.com/ 50.000€
Finboot Barcelona MARCO www.finboot.com 50.000€
Virtual Bodyworks Barcelona Vrespect.Me www.virtualbodyworks.com 50.000€
Ahead Therapeutics Cerdanyola del Vallès Lipobits http://www.aheadtherapeutics.com/  50.000€
Comunicae Cerdanyola del Vallès PRsuite www.comunicae.es 50.000€
3S Tech Girona Pt-sms www.3stech.eu 50.000€
Efoodprint Services Juncosa Ceres www.efoodprint.com 50.000€

 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere