Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El “Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca” de la Universitat de Barcelona arriba a la novena edició

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

premiUB-FAdria-GB_9350

La novena edició dels Premis UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca, que es van lliurar el 26 d’octubre a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, ha premiat els millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat en l’àmbit de la nutrició i l’alimentació. Un any més, la Universitat de Barcelona, el xef Ferran Adrià i Gallina Blanca s’han unit per apropar aquestes disciplines a les noves generacions.

Sara Minguet Castelló, estudiant dels Maristes Montserrat de Lleida, va ser la guardonada amb el Premi UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca pel treball L’ordi a la taula, en el qual dissenya un nou aliment funcional, el pa amb farina d’ordi, per reduir el colesterol. El premi consisteix en una targeta regal per a objectes, activitats o béns culturals per valor de 1.000 euros, i una altra de 500 euros per al professor tutor del treball.

L’acte d’entrega va estar presidit per Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona; el reconegut xef i doctor honoris causa per la UB, Ferran Adrià; la directora de comunicació corporativa de GBfoods (grup al qual pertany Gallina Blanca), Montse Carbó; la vicedegana de Docència de l’àmbit de l’alimentació de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, M. Carme Vidal; Victòria Castell, en representació de la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, i Lali Salom, en representació del Servei d’Atenció a l’Estudiant de la UB i secretària del jurat.

En la seva intervenció, Ferran Adrià va explicar als estudiants que, per innovar, «cal reflexionar, comprendre i connectar coneixement», i que no han d’oblidar que, «per fer una cosa extraordinària, és necessari un temps extraordinari». També va apuntar que innovar va lligat a les organitzacions, a l’empresa i a la universitat: «Tant Gallina Blanca, que es dedica a la cuina, com la Universitat de Barcelona, que duu a terme la formació i la recerca, són el clar exemple del nexe entre alimentació i ciència».

Per la seva part, Joan Elias va assenyalar que aquest premi és una oportunitat per «fomentar la investigació i establir vincles entre la Universitat i els joves de batxillerat, els futurs integrants de la nostra comunitat universitària», va remarcar.

«La innovació i la recerca també formen part de l’ADN de Gallina Blanca: són el motor que ens mou», va dir Montse Carbó, directora de comunicació corporativa de GBfoods. «Des dels nostres orígens, hem treballat per oferir ajudes i solucions culinàries adaptades a les necessitats dels consumidors de tots els països del món on operem», va assegurar.

Més de dos-cents projectes de recerca

El Premi UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca, que ja té nou anys de vida, va néixer amb el propòsit d’apropar l’alimentació i la nutrició a les noves generacions, fomentant així l’interès per l’estudi i la recerca d’aquestes disciplines. Aquesta iniciativa s’ha convertit en un referent del sector i constitueix un important punt de trobada entre les ciències de la salut, la investigació alimentària i l’àmbit acadèmic. Ja són més de dos-cents els projectes que han vist la llum en el marc d’aquest premi, treballs de recerca que posen en relació el món de les ciències amb la cuina i la gastronomia quotidianes.

A més del premi guanyador, en aquesta edició també hi va haver mencions honorífiques. La poma: medicina del futur, treball presentat per Sara Cousillas Almar, de l’Institut de Vilafant, va ser guardonat amb el Premi Sent Soví al millor treball relacionat amb l’alimentació (nutrició, agricultura o tecnologia alimentària). Igualment, es va atorgar el Premi de Seguretat Alimentària a Laura Vila i Planas, de l’Institut Rafael Campalans d’Anglès, pel seu treball L’alteració dels aliments. Estudi dels factors que influeixen.

La Universitat de Barcelona, que disposa del Campus de l’Alimentació de Torribera, ofereix un ampli ventall d’ensenyaments en l’àrea de l’alimentació i la nutrició, la qual cosa la posiciona com el centre de referència en recerca sobre aquestes disciplines. Entre altres opcions, destaquen els graus de Ciència i Tecnologia dels Aliments i de Nutrició Humana i Dietètica, de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, i el grau interuniversitari (UB-UPC) de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, amb la participació de l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme CETT-UB i la Fundació Alícia.♦

 Fotografia: Guanyadores de la novena edició dels Premis UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca amb el xef i Doctor Honoris Causa per la UB, Ferran Adrià.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere