Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reconstruint els “concerts claus” de Ricard Viñes a París / Coproducció de la UdL i l’Auditori Enric Granados

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

viñes 2

La Universitat de Lleida (UdL) i l’Auditori municipal Enric Granados coprodueixen aquest mes quatre concerts dedicats a Ricard Viñes que reconstrueixen els recitals oferts a la Salle Érard de París que el van convertir en una llegenda del piano a principis del segle XX. L’Aula de Música de la UdL s’ha encarregat de la recerca i l’assessorament històric per elaborar els programes, que inclouen lectures semi-dramatitzades del diari inèdit del músic i compositor lleidatà. La primera sessió del cicle tindrà lloc aquest dijous, 8 de novembre, a partir de les 20.00h. 

Aquesta producció reconstrueix per primera vegada íntegrament i a càrrec d’un únic pianista els quatre concerts que li van donar fama a Ricard Viñes. Es tracta d’una història de la música per a tecla des del segle XVI fins al 1905, amb obres de 50 compositors diferents. Tots els concerts, que comptaran  amb la sonoritat particular d’un piano Érard de l’època, aniran a càrrec de Miquel Villalba. 

Villalba ja va protagonitzar l’estrena de quatre obres inèdites de Ricard Viñes. Pianista de gran versatilitat, compta amb els premis d’Honor de Piano i d’Acompanyament, el Premi de l’Associació Catalana dels Compositors i el Generalitat de Catalunya. Ha guanyat també nombrosos guardons en concursos nacionals i internacionals com el de Berga, el “Maria Canals” de Barcelona o el “Jonge Virtuozen” de Bèlgica.

Els concerts del cicle dedicat a Ricard Viñes tindran lloc els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere