Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català obre una consulta prèvia per a l’elaboració del projecte de decret que regularà les escoles de música i dansa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

escoles

Actualitzarà el decret vigent, que data de 1993

 S’obre així un procés de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret per regular l’oferta formativa i els requisits de les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa, i que actualitzarà el decret vigent

El Govern ha aprovat avui obrir un procés de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret que regularà les escoles de música i dansa, i que actualitzarà el decret vigent, que data de 1993. Aquest procés de consulta pública ha de permetre recollir les aportacions per a la futura redacció del projecte que reguli l’oferta formativa i els requisits de les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa.

El Govern considera que després de 25 anys cal adaptar a l’evolució social i educativa els programes previstos per a aquestes escoles. Al mateix temps, en aquests anys s’ha incrementat l’interès i les competències dels alumnes pel que fa a la música i a l’expressió corporal, de manera que les escoles han anat distingint i ampliant els seus programes.

Aquesta proposta de decret preveu la formalització de 4 programes marc per a cadascuna de les dues especialitats, així com la possibilitat d’impartir programes específics en l’actual marc competencial. Els programes marc defineixen els continguts que s’han d’impartir a partir d’uns objectius i d’una dedicació i intensitat diferents en cadascun d’ells. El projecte també obre la possibilitat de preveure tant nous criteris d’autorització d’espais i d’instal·lacions, com de plantejar la figura de professor especialista. 

La iniciativa afecta les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i de dansa equivalents al nivell elemental. L’objectiu de la consulta prèvia és actualitzar el règim vigent referent als centres de música i dansa i alhora potenciar aquesta oferta formativa. Cal adaptar la normativa a una situació actual en centres de música i dansa que ha evolucionat respecte del 1993, tant en nombre com en estructura i funcionament dels ensenyaments:

   Curs 1993-1994  Curs 2017-2018
 Escoles de música  85 centres

1.708 professors

26.474 alumnes

 246 centres

4.515 docents

64.177 alumnes

 Escoles de dansa  29 centres

123 professors

1.986 alumnes

 65 centres

390 docents

10.895 alumnes

D’aquesta manera, durant 30 dies la comunitat educativa podrà fer aportacions sobre el contingut i durada dels diversos tipus de programes que han d’impartir aquests centres. Hi poden participar escoles de música i dansa, famílies, professorat, ens locals, agents territorials i socials, així com associacions que els representen.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere