Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Posicionament del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) sobre la vaga convocada pel proper dia 28 i 29 de novembre del 2018

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

LOGO-CEUCAT

 

COMUNICAT en motiu de la vaga convocada pel proper dia 28 i 29 de novembre del 2018

L’educació pública i de qualitat és un dret i una necessitat social, no un privilegi. Com a estudiantat, ens sentim amb la responsabilitat social de transmetre a la ciutadania la nostra preocupació. El Sistema Universitari Català (SUC) ha estat desplaçat del centre de les polítiques públiques del Govern de la Generalitat. En aquest context, el CEUCAT ha promogut, juntament amb els diversos Consells d’Estudiants i altres organitzacions d’estudiants, una campanya d’accions on s’instava al Parlament de Catalunya a realitzar una rebaixa del 30% dels preus públics dels graus i una equiparació entre els de màsters i graus. Aquesta iniciativa es va materialitzar amb l’aprovació de la moció 15/XI, del 7 Abril del 2016 al Parlament de Catalunya.

Per fer front al context de retallades, el 14 d’abril del 2011 es constitueix la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) on existeix una preocupació comuna la qual feia referència a la situació de les universitats públiques del país degut a un context de retallades al sistema públic aplicant una pujada del 66% dels preus públics de les titulacions universitàries, i de fins un 400% en el cas de la tutoria de doctorat, així com l’infrafinançament universitari i una davallada dels drets laborals com el no pagament de les paga doble. Entre d’altres, el 17 d’abril de 2013 més de 200 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona van iniciar una tancada al Rectorat de la UAB amb l’objectiu què s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre Universitari, on demanaven la rebaixa del 30% dels preus públics. I d’altres i tantes encausades que han lluitat per la reversió de les polítiques de les retallades.

Actualment, el CEUCAT està immers en una negociació amb la Secretaria d’Universitats i Recerca on ha adquirit el compromís per la rebaixa dels preus públics pel pròxim curs acadèmic.

 En conseqüència a l’exposat anteriorment, el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes acorda:

1. Instar als Equips de Deganats i Rectorats de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques a la suspensió d’activitats avaluables i l’assistència obligatòria durant la vaga convocada pels sindicats estudiantils i personal universitari pels dies 28 i 29 de novembre per fer efectius els drets de llibertat d’expressió, associació i manifestació.

2. Unir-se a la convocatòria del moviment estudiantil i el moviment interuniversitari que engloba el personal docent i investigador (PDI) i el personal d’administració i serveis (PAS) cridant a la mobilització en la convocatòria de vaga del 29 de novembre.

3. Instar al Govern de Catalunya a acordar amb el CEUCAT i el moviment estudiantil mitjançant el Grup de Treball CEUCAT – SUR la rebaixa del 30% dels preus públics, l’equiparació dels preus de màster amb els preus de grau i l’equiparació del tractament de família monoparental a la nombrosa pel pròxim curs acadèmic com a mesura inicial per revertir la precarització de l’estudiantat.

4. Instar al Govern de Catalunya a reduir la matrícula de tutoria del doctorat per sota de la mitjana de l’Estat Espanyol, recuperant la pujada del 400%. Acabar per tant amb les situacions de persones que paguen per treballar al sistema universitari català.

 Barcelona, 18 de novembre del 2018

 S’adhereixen:

Consell d’Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Consell de l’Alumnat de la Universitat de Barcelona

Consell d’Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra.

Consell d’Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Consell d’Estudiants de la Universitat de Girona.

Consell d’Estudiants de la Universitat de Lleida.

Consell d’Estudiants de la Universitat Rovira i Virgili.

Consell d’Estudiants de la Universitat Oberta de Catalunya.

Consell d’Estudiants de la Universitat de Vic.

Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

D-Recerca.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere