Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Filmoteca porta arreu del territori pel·lícules inèdites a Catalunya amb el projecte FilmoXarxa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Filmoteca-Cinemateca-2

La primera sessió és el 29 de novembre al cineclub de La Seu d’Urgell, on es projectarà ‘Le grand soir’ (‘La gran nit’)

La Filmoteca de Catalunya posa en marxa aquesta setmana el projecte FilmoXarxa, una iniciativa conjunta amb l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs. Ja són 20 sales d’arreu del territori adherides al projecte, que vol potenciar la difusió del cinema català i europeu i incrementar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana. La Seu d’Urgell serà la primera localitat on es projectarà una de les pel·lícules inèdites que pertanyen al catàleg de la FilmoXarxa, provinents de distribuïdores independents o bé títols internacionals que no tenen distribució comercial a Catalunya. Serà el 29 de novembre al cineclub de la ciutat pirinenca amb la projecció de la pel·lícula francesa ‘Le grand soir’ (‘La gran nit’).

La seguirà el 13 de desembre la coproducció europea ‘Drabet’ (‘Homicidi’), també al cineclub de la Seu d’Urgell. El cineclub de Sabadell projectarà el 20 de desembre ‘Vida en sombras’, film del 1949 dirigit per Llorenç Llobet-Gràcia, i a Manresa hi arribaran les produccions ‘Essential Killing’ i ‘Taste of Cement’, el 17 i el 27 de gener, respectivament. Aquestes són les primeres sessions de la Filmoxarxa, que de moment reuneix 20 cineclubs de localitats com Tavertet, Ribes de Freser, Figueres, Valls, Cerdanyola del Vallès, Bigues i Riells, Granollers, Lloret de Mar, Castellar Vallès, Sant Carles de la Ràpita, La Garriga, Premià de Mar, Olot, Castellterçol, Vic i Altafulla. En la primera fase del projecte, formaran part de la FilmoXarxa els cineclubs adherits a la Federació Catalana de Cineclubs, que s’encarregarà també de la contractació dels títols, la logística de les còpies i la gestió diària del projecte. No obstant, la FilmoXarxa s’obrirà més endavant a altres entitats públiques o privades que acreditin la seva vinculació amb una sala d’exhibició que estigui homologada per la Llei del Cinema. De la mateixa manera, la FilmoXarxa assumirà l’antiga estructura de Filmoteca a comarques, que queda integrada dins aquesta nova iniciativa.

Pel·lícules en exclusiva

Els títols escollits són inèdits a Catalunya i pertanyen, o bé a distribuïdores independents, o bé a títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial a Catalunya. Són una quinzena de films renovables cada dos anys, als quals s’hi afegeixen els Bàsics del Cinema Català restaurats per la Filmoteca de Catalunya i també diversos documentals proposats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Entre les pel·lícules d’aquesta primera temporada de FilmoXarxa hi ha produccions daneses, angleses, eslovenes i poloneses, a més de coproduccions entre diversos països europeus que es projectaran en versió original subtitulada en català. Alguns dels títols són ‘Play’ (2010), del suec Ruben Östlund, guanyadora del premi LUX del Parlament Europeu de l’any passat, ‘Sameblod’ (2016), d’Amanda Kernell, ‘Le fils de Joseph’ (2016), d’Eugène Green o ‘Razredni sovraznik’ (2013), de Rok Bicek, guardonada amb set premis de l’Acadèmia Eslovena.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere