Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Rècord de matrícula a la Universitat de Lleida amb 11.002 estudiants

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

udl 2

Augmenta, sobretot, l’alumnat de màsters amb una pujada del 19%

La Universitat de Lleida (UdL) ha assolit aquest curs “la xifra més alta d’alumnat dels últims 18 anys”, segons el vicerector de Docència, Paco Garcia. Les dades de l’avanç de matrícula que ha facilitat avui indiquen que la UdL compta amb 11.002 estudiants de grau, màster, doctorat i mobilitat, un 5,5% més que al 2017-2018. Pel que fa a l’estudiantat de primer curs, s’han cobert el 92% de les places que la UdL oferta a graus i dobles graus, amb 2.201 nous alumnes, “la xifra més elevada des de fa 20 anys”, segons Garcia. 

Aquest augment de matrícula és “singularment significatiu, tenint present l’elevat preu de les matrícules, la competència creixent entre universitats, tot el que s’ha dit públicament sobre els màsters en els darrers temps, i que en el conjunt de Catalunya la matrícula estigui pràcticament estancada quan la UdL creix amb força”, ha destacat el vicerector. 

La UdL ofereix aquest curs 32 graus, 13 dobles graus, 42 màsters i 1 doble màster. Desglossant, la matrícula dels graus ha augmentat un 3,7%; la dels màsters, un 19,1%; i la de doctorat, un 3,01%. Garcia ha destacat l’increment d’estudiantat en titulacions de la Facultat de Lletres com ara Història o Filologia Catalana, tot i que la major demanda es continua concentrant a graus com ara Medicina, Fisioteràpia, Ciències Biomèdiques o Veterinària. 

De cara al proper curs, el vicerector de Docència ha destacat la posada en marxa de tres màsters: el Màster en Fructicultura de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), el Màster en Comunicació del Patrimoni Natural i Cultural de la Facultat de Lletres i el Màster en Simulació Clínica i Atenció al Pacient de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia. 

Garcia també ha subratllat l’aposta pel Programa per al Desenvolupament de la Docència Online. “En aquest moment tenim negociacions entre la Facultat de Lletres i l’ETSEA amb universitats xilenes per fer dobles titulacions, i de l’Escola Politècnica Superior amb una de les principals universitats colombianes. Igualment, l’ETSEA està treballant amb un màster interuniversitari amb universitats nord-americanes i xineses”, ha anunciat.♦

INFORME COMPLET … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere