Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

5ª Jornada de l’IRBio-UB 2018: Les dones científiques en l’àmbit de la biodiversitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

00693_foto_article

Jornada de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona (IRBio-UB) en què es vol reflexionar sobre la problemàtica de gènere en l’àmbit de la recerca, promoure i donar visibilitat a les científiques i les seves investigacions. En el món de la recerca i l’acadèmia les dones comencen sent un 50 % en els estudis universitaris però en els rangs més alts suposen un 25-30 %.

La jornada s’estructura en tres parts.

La primera serà un acte de reconeixement del paper de diverses dones que han estat pioneres en l’estudi de la biodiversitat a Catalunya mitjançant una breu ressenya biogràfica de la seva activitat científica de la mà d’investigadors i docents que les van conèixer.

La segona, contextualitzarà el paper rellevant d’aquestes dones científiques en un context de desigualtat de gènere a causa de l’entorn econòmic, social i polític de la seva època i analitzarà l’actual escassa diversitat de gènere a la recerca.

La tercera part està formada per una conferència sobre el vincle inextricable entre diversitat cultural i biològica. La conferència ens permetrà conèixer i reflexionar sobre la necessitat de desenvolupar enfocaments molt més inclusius per a la conservació de la diversitat. Aquesta relació es coneix com a diversitat biocultural.

La taula rodona amb tres investigadores de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat que exposaran la seva opinió sobre l’activitat científica des de la perspectiva de gènere, serà el preàmbul per invitar al assistent a debatre sobre aquesta temàtica amb els membres de la taula.

Secció pòsters:
Exposició de pòsters elaborats per els diferents grups de recerca de l’IRBio en el hall de l’edifici Margalef de la Facultat de Biologia.

Inscripcions: 
Es obligatòria la inscripció prèvia gratuïta.

 La inscripció es pot realitzar a través del correu electrònic:  irbio@ub.edu  o bé del telèfon:  934035247

Data: 11 de desembre del 2018
Hora: 9:00- 14:00h
Lloc: Aula Magna, Facultat Biologia. Universitat de Barcelona

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere