Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Publicat un nou número del butlletí RECERCAT

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

recercat

Ja es pot accedir al nou número de RECERCAT, el butlletí de la recerca a Catalunya (accés alvideosumari).

En aquest número de RECERCAT es dedica un article a analitzar les mesures sobre R+D+I recollides en el Pla de Govern de la legislatura 2018-2021, un pla estratègic que fixa 22 àmbits d’actuació, 93 objectius, més de 1.000 mesures i més de 300 indicadors de seguiment. 

També ens es fa ressò que l’Institute for Health Metrics and Evaluation de la Universitat de Washington ha realitzat un estudi de prediccions sobre l’ esperança de vida i les principals causes de mort el 2040. 

A la secció d’Universitats i centres s’entrevista a Jêrome Barrau, investigador del Grup de Recerca de Sistemes Dinàmics Aplicats a l’Energia Solar de la Universitat de Lleida, que proposa un nou sistema de refrigeració dels dispositius electrònics que promet ser tota una revolució. 

A la secció de Recursos educatius s’informa sobre la publicació d’un nou còmic de la col·lecció ‘RecerCòmics’, impulsada des de la DG Recerca amb l’objectiu de donar a conèixer casos d’èxit de transferència de tecnologia i coneixement; aquest segon còmic se centra en l’empresa Inbiomotion, que és el fruit de la recerca en metàstasi del Dr. Roger Gomis, investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).

L’apunt terminològic del mes, dedicat a la forma anglesa smart, el nou full de ruta de les infraestructures científiques europees (ESFRI) i el Butlletí de Cultura Digital de l’Institut Català de les Empreses Culturals són altres dels continguts destacats d’aquest número.

Es pot accedir al número sencer clicant aquí, i si encara no en sou subscriptors, us hi podeu subscriure des d’aquest enllaç.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere