Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Lleida.net cotitzarà a Euronext Growth de París a partir d’aquest dimecres

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

lleida net

La companyia de serveis tecnològics es convertirà en l’única de l’estat espanyol a cotitzar de forma dual a Euronext i al Mercat Alternatiu Borsari (MAB)

La companyia de serveis tecnològics Lleida.net començarà a cotitzar a partir de dimecres que ve a Euronext Growth de París. Serà doncs, l’única companyia de l’estat espanyol en cotitzar de forma dual a Euronext i el Mercat Alternatiu Borsari (MAB). Està previst que el conseller delegat, Sisco Sapena, i el Consell d’Administració de Lleida.net participin el dia 19 de desembre en la tradicional cerimònia de toc de campana i inici de mercat a La Defense de París. Sapena ha destacat que no descarten entrar a d’altres mercats en un futur perquè és la millor manera de ”donar-nos a conèixer, buscar nous capitals o desenvolupar noves tecnologies”.

Després de la sortida a la borsa paneuropea, les accions de la companyia es comercialitzaran conjuntament a la borsa europea i al MAB, on l’empresa cotitza des del novembre de 2015, amb preus independents en cada un dels dos mercats. Sisco Sapena ha posat en valor aquesta ”fita important” perquè Lleida.net serà l’única empresa de l’Estat que cotitzarà de manera simultània als dos mercats. Sapena ha assenyalat que han aconseguit arribar aquí d’una forma ”relativament fàcil” perquè el fet de cotitzar al MAB des del 2015 els ha servit com una ”bona escola que ens ha entrenat bé fort per estar a l’alçada a l’hora de fer l’examen d’accés” a Euronext. Euronext Growth és el mercat d’Euronext que permet a les petites i mitjanes empreses accedir al capital europeu. Com a plataforma multilateral de negociació, permet operar de manera simultània en els parquets de París, Lisboa i Brussel·les. És una borsa paneuropea, amb seu a Amsterdam, resultant de la fusió de les borses de París, Brussel·les, Lisboa, Dublín, així com de la d’Amsterdam. Inclou també l’Eurnext LIFFE (London International Financial Futures and Options Exchange), el mercat internacional de futurs financers i opcions de Londres.Després de l’execució del pla de fidelització ‘Euronext 2018’, anunciat el passat 19 de novembre, el fundador i conseller delegat de la companyia, Sisco Sapena, continuarà sent l’accionista majoritari de l’empresa, amb un 44,34% de les accions. L’agrupació formada per SEPI Desarrollo Empresarial SA S.M.E., Cámtabro Catalana de Inversiones SA i l’Empresa Nacional de Innovación SA S.M.E. (ENISA) és el segon accionista per grandària, ja que té un paquet accionarial de 21,27% dels títols. A més, l’Institut Català de Finances té el 3,7%. El capital flotant de la companyia és del 30,69%. Al tancament del mercat divendres passat, el preu de l’acció de Lleida.net era d’1,02 euros i la capitalització de la companyia de 15,89 milions d’euros. Els valors d’empresa han incrementat el seu valor en un 47,76% des de començaments d’any. En els primers nou mesos de 2018, les vendes de Lleida.net van superar els 9,3 milions d’euros, amb un Ebitda de més de 1,4 milions d’euros, un 43% més que en el mateix període del 2017.L’empresa, fundada a Lleida però que va mudar la seva seu social a Madrid l’octubre de 2017, és la principal operadora certificadora d’Espanya, amb més de 360 acords d’interconnexió en més de 150 països. Lleida.net ha estat reconeguda amb més de 75 patents en matèria de mètodes de certificació, contractació i notificacions electròniques en mercats internacionals com els Estats Units, la Xina, el Japó i la Unió Europea, entre d’altres. Amb oficines a Madrid, Lleida, Londres, Miami i Bogotà i filials a Irlanda, Brasil, Colòmbia, República Dominicana, Hondures, Índia, Xile i Guatemala, les seves patents li permeten arribar a un mercat que podria arribar a cobrir les necessitats de gairebé 2.900 milions de persones.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere