Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La nova Associació Ramon Casas publica el primer volum del catàleg complet de l’artista

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Casas

L’objectiu del grup és “promocionar, divulgar i defensar l’obra del pintor, i el seu llegat vital i artístic”

Gothsland galeria d’art ha impulsat la nova Associació Ramon Casas, presidida pel galerista Gabriel Pinós, que té com objectiu “promocionar, divulgar i defensar l’obra de l’artista, tant el seu llegat vital com artístic”. En aquest context, ha presentat el primer volum del catàleg complet de Ramon Casas, que inclou unes 1.000 obres entre olis, dibuixos i cartells. El catàleg es pot comprar a la galeria o al web www.ramoncasas.art. Pinós també ha recordat que celebren el 40è aniversari de Gothsland galeria d’art amb una exposició monogràfica de Ramon Casas, que es va inaugurar el passat 9 de novembre i es podrà visitar fins el 28 de febrer.

Sobre el primer volum del catàleg complet, Pinós ha assenyalat que està distribuït en 11 blocs temàtics, en els quals es detallen temes com la seva relació amb Charles Deering o amb la seva musa i esposa Júlia fins al Ramon Casas viatger. També es tracta la seva passió pel ciclisme i l’automobilisme i s’identifiquen tots els vehicles que va tenir. La publicació que presenta Pinós és el primer volum del catàleg complet del conjunt de la seva obra. En aquest es cataloguen gairebé 1.000 obres. La publicació compta amb la col·laboració de diferents experts de l’artista, com: Emiliano Cano, Sebastià Sánchez Sauleda, Fàtima López, Jordi Sánchez i Ruiz, Santi Barjau, Vicente de la Fuente, Juan C. Bejarano i Gabriel Pinós. No obstant, tenen documentades més de 3.200 obres que seran publicades en diversos blocs temàtics. De l’obra se n’ha fet una versió en català, una castellà i una anglès. Pinós creu que és “necessària” una associació dedicada a Ramon Casas perquè “hi ha diversa obra falsa al mercat”. Ha dit que pròximament, a partir d’un conveni amb una universitat catalana, es podrà oferir als col·leccionistes de l’obra de Casas uns informes d’autenticitat. Ha assenyalat que es vol promocionar més a Casas internacionalment. L’associació privada neix des de Gothsland galeria d’art. Pel que fa els estatuts de l’Associació Ramon Casas, s’aposta per la divulgació de tot tipus d’activitats i projectes encaminats al foment, la promoció, la divulgació, formació, assessorament, protecció i conservació de l’obra de Ramon Casas; col·laborar, incentivar i promoure tot tipus d’activitats de caràcter educatiu i formatiu amb l’afany d’apropar l’obra de Casas a les noves generacions i a l’àmbit més extens possible de la societat; enfortir vincles i relacions entre aquelles institucions públiques i privades que destaquin per la seva tasca en la promoció de l’obra de Casas; així com obrir vies de diàleg amb les administracions públiques amb l’objectiu de normalitzar l’exhibició, conservació i adquisició d’obres de reconeguda qualitat en les diverses tècniques creatives de Ramon Casas. En queda exclòs tot ànim de lucre.

Exposició a Gothsland

Pinós també ha recordat que celebren el 40è aniversari de Gothsland galeria d’art amb una exposició monogràfica de Ramon Casas, que es va inaugurar el passat 9 de novembre i es podrà visitar fins el 28 de febrer. La mostra presenta una selecció de més de 30 obres d’art, entre les quals es troben olis, dibuixos i cartells. A més, d’altres elements singulars com un conjunt únic de 25 rajoles de l’artista i un Renault de 1902, un model similar al que es veu a la famosa obra La Chafeusse, que decora la rotonda del Cercle del Liceu, provinent del Museu Nacional de l’Automòbil del Govern d’Andorra.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere