Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Una vintena de persones fan nit a la UVic-UCC en solidaritat amb els presos

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

vic

Uns 150 fan 24 hores de dejuni secundant la crida del personal de la universitat

Una vintena de persones han dormit aquesta nit a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Ho han fet per mostrar el seu suport als polítics empresonats i a l’exili. També estan realitzant dejuni. Van començar ahir a les 9 del vespre i el mantindran durant 24 hores. De fet, la crida a fer un dia de dejuni que ha fet personal de la UVic-UCC i l’alumnat ha assolit les 150 adhesions. Durant tot el dia d’avui la facultat, que està funcionant amb normalitat malgrat la protesta, acollirà xerrades i debats. Una de les ponents serà l’exconsellera Marina Geli, actual coordinadora del centre d’estudis sanitaris i socials de la UVic-UCC, que alerta del perill per a la salut que la vaga de fam comença a suposar pels polítics empresonats.

Després de la lectura del manifest, dilluns a la nit, una vintena de persones ha optat per passar la nit de dejuni a la universitat. Fins quarts de quatre de la matinada, expliquen, van realitzar debats. L’exconsellera Geli, una de les que ha optat per aquesta via, remarca que no ho van fer tots – l’arrencada de la jornada va comptar amb un centenar de participants- perquè avui es treballa “amb normalitat”. Així, malgrat la protesta, la universitat osonenca ha obert portes com un dia qualsevol.

Els perills per a la salut

Geli ha protagonitzat una de les xerrades que es faran aquest dimarts a la UVic-UCC en el marc de la protesta. L’exconsellera de Salut, com a metgessa, ha parlat del perill que pot suposar una acció com la que estan protagonitzant els presos. “A partir de la tercera setmana el cos comença a debilitar-se”, adverteix, tot fent una crida al Tribunal Constitucional perquè “acceleri” i no segueixi posant en risc “la vida d’aquestes persones”.

Més accions

El grup impulsor de la protesta, format majoritàriament per docents i personal de la facultat, s’ha trobat aquest dimarts per seguir coordinant les accions a dur a terme. Durant la trobada han llegit la carta d’agraïment que els han enviat els fills de Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sànchez. Àngel Torres, professor de la Facultat de Ciències de la Salut, anuncia que les accions no acabaran amb les protestes d’aquests dies. “No podem permetre que això segueixi afectant de forma irreversible la salut d’aquestes persones”, diu. Comparteix parer Geli, que demana a les universitats catalanes que “es posicionin”. El manifest que ha elaborat el col·lectiu, que suma més de 1 500 adhesions, s’enviarà a diverses institucions. “Des del president del govern espanyol al ministre d’Universitats”, diu Torres, amb l’objectiu que “facin alguna cosa, perquè ells sí que poden fer-la”, ha afegit.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere