Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El claustre de la Universitat de Barcelona demana que “s’aturi el judici polític” als presos independentistes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ub

Denuncia les mesures “judicials” i opta per resoldre el conflicte a partir del reconeixement del “lliure exercici a l’autodeterminació”

El claustre de la Universitat de Barcelona (UB) ha aprovat aquest dimarts (19/12/2018) una declaració per la “llibertat dels presos polítics” i l’arxivament de les causes judicials “contra membres de la Universitat” en què demana que “s’aturi el judici polític”. Alhora es manifesta que “l’única solució possible és l’absolució”. L’òrgan universitari s’ha ratificat en els continguts de la declaració feta fa un any, aprovada el 15 de novembre del 2017, on s’afirmava que la universitat “ha de fer sentir la seva veu en defensa de la llibertat, la democràcia, la pau i el diàleg”, i on es reclamava, entre d’altres, l’alliberament de tots els encausats en els processos judicials oberts a conseqüència de l’1 d’octubre del 2017.

Ara, a més, la nova declaració denuncia que “davant d’un conflicte polític” es prenguin “mesures judicials” en lloc de buscar solucions “a través del diàleg i la mediació, partint del reconeixement del lliure exercici a l’autodeterminació del poble català, recollit als pactes internacionals de drets humans”. També s’insisteix en la reclamació de la posada en llibertat “immediata” de les persones empresonades des de fa més d’un any per la causa de l’1 d’octubre, algunes de les quals “estan o han estat vinculades” a la UB. El claustre, a més, demana “la fi de la repressió per motius polítics” que també “afecta” membres del moviment estudiantil, del PDI i del PAS de la UB. I subratlla, en aquest punt, el processament i petició fiscal de presó per als juristes i politòlegs que van formar part de la Sindicatura Electoral de l’1-O.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere