Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Publicat un nou número del butlletí digital RECERCAT

Notícia anterior
Notícia posterior

recercat

Ja es pot accedir al nou número de RECERCAT, el butlletí de la recerca a Catalunya de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya (accés al videosumari).

En aquest número de RECERCAT dediquen un article de la secció Anàlisi a la segona edició del document “Indicadors sobre dona i ciència”, elaborat per la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya. De l’anàlisi es conclou una certa continuïtat en els principals indicadors sobre dones i ciència al sistema català d’universitats i d’R+D. 

També es fan ressò de l’enquesta més gran feta a escala mundial sobre ètica de màquines (Moral Machine), que conclou que moltes de les decisions que prenen els conductors de vehicles varien d’un país a un altre per motius culturals, i que no hi ha normes ètiques universals.  . 

Per cert, sabíeu com n’hem de dir, en català, de les sigles STEM o STEAM? Aquestes sigles funcionen sovint com a adjectiu, en contextos com ara àmbit STEM, pla STEM, competències STEM, vocacions STEM o disciplines STEM. Però ho hem de dir així, en català? Ho tracten a l’apunt terminològic que cada mes elabora el TERMCAT.

La plataforma RIS3-MCAT de mapatge de l’especialització intel·ligent a Catalunya, la nova edició del Manual d’Oslo sobre la recollida de dades sobre innovació, i ExperimentAI, un projecte d’experimentació ciutadana del Centre de Visió per Computador sobre intel·ligència artificial, són altres dels continguts destacats d’aquest número. 

Podeu accedir al número sencer clicant aquí i, si encara no en sou subscriptors, us hi podeu subscriure des d’aquest enllaç.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere