Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La iniciativa DiscoverEU permet a 14.500 joves viatjar per Europa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

discovereu-768x400

Més de 14.500 joves de 18 anys han estat triats entre gairebé 80.000 altres candidats per rebre un val DiscoverEU, que els permetrà fer un viatge de com a màxim trenta dies entre el 15 d’abril i el 31 d’octubre del 2019.

La segona convocatòria de la iniciativa de la Comissió Europea DiscoverEU ha suscitat l’interès de gairebé 80 000 joves de tots els estats membres de la UE durant un període de dues setmanes, que es va cloure l’11 de desembre del 2018. Concretament, se n’han triat 14.536, de joves europeus, en funció dels criteris d’adjudicació de DiscoverEUi de la quota corresponent a cadascun dels estats membres de la UE.

«És una meravella veure com els joves europeus estan fent servir la iniciativa de la Comissió Europea DiscoverEU per conèixer el seu continent. Un total de gairebé 180.000 joves de tot Europa han presentat la seva candidatura en les dues convocatòries del 2018. Gràcies a aquesta iniciativa, haurem donat l’oportunitat a uns 30.000 joves de conèixer les diferents cultures i tradicions europees, d’altres viatgers i les localitats que hauran visitat. És molt estimulant veure com els joves poden conèixer Europa a través d’un viatge personal d’aquestes característiques. DiscoverEU els permet planificar el seu viatge, compartir les seves històries a les xarxes socials i fer nous amis», ha declarat avui elcomissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esports, Tibor Navracsics.

Ara ens posarem en contacte amb els guanyadors de la segona convocatòria perquè ja puguin anar reservant els bitllets. Podran viatjar tots sols o en grups de cinc persones com a màxim entre el 15 d’abril i el 31 d’octubre del 2019 durant un període de fins a trenta dies com a màxim. La majoria d’ells viatjaran amb tren tot i que, en casos excepcionals, també es podran fer servir d’altres mitjans de transport.

A més del val DiscoverEU, abans de marxar els joves rebran assessorament i es podran posar en contacte entre tots ells mitjançant les xarxes socials. També rebran informació de tots els descomptes de què podran gaudir per accedir a museus o llocs d’interès cultural, participar en activitats d’aprenentatge o en els esdeveniments de benvinguda organitzats pels habitants de les localitats que visitin.

DiscoverEU és una experiència accessible i senzilla pensada per a joves o petits grups de joves, inclosos els provinents d’entorns desafavorits. Aquesta iniciativa de la UE ofereix als joves de 18 anys l’oportunitat de conèixer el patrimoni i la diversitat cultural d’Europa, posar-se en contacte amb d’altres joves i explorar la seva pròpia identitat europea. La iniciativa va ser engegada el mes de juny del 2018 arran d’una proposta d’acció preparatòria del Parlament Europeu amb un pressupost de 12 milions d’euros el 2018. La primera ronda de sol·licituds va permetre poder viatjar per Europa a uns 15 000 joves. Per al 2019 el Parlament Europeu ha aprovat i hi ha destinat un pressupost de 16 milions d’euros. La Comissió té previst engegar la propera convocatòria de candidatures a l’estiu del 2019. En el Portal europeu de la joventut es publicaran les dates de les properes convocatòries i tota la informació necessària.

En el marc del proper pressupost a llarg termini de la UE per al període 2021-2027, el mes de maig del 2018 la Comissió va proposar de destinar 700 milions d’euros a la iniciativa DiscoverEU dins del futur programa Erasmus+. Si finalment el Parlament Europeu i el Consell aproven la proposta, durant aquests set anys podrà marxar de viatge un altre milió i mig de joves de 18 anys.

La Comissió està treballant perquè DiscoverEU esdevingui una experiència d’aprenentatge encara més valuosa i inclusiva per als joves europeus. Amb aquesta finalitat, la Comissió pretén millorar la repercussió de la iniciativa i continuar millorant-la arran de l’interès mostrat pels joves i per les principals parts interessades.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere