Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Bofill demana als municipis que liderin mesures contra la segregació escolar

Notícia anterior
Notícia posterior

Segregacio-escolar

L’entitat defensa que les iniciatives engegades des dels ajuntaments incrementen els efectes i milloren l’equitat

Amb la vista posada a les eleccions municipals del mes de maig i la configuració dels programes de les diferents candidatures, la Fundació Jaume Bofill ha elaborat un document amb 17 iniciatives que els consistoris podrien impulsar per lluitar contra la segregació escolar als municipis. Des de l’entitat es considera que les mesures liderades pels ajuntaments incrementen els seus resultats per la proximitat i el coneixement de la situació i el costum de treballar en xarxa.

Joan Cuevas, cap de projectes de la Fundació, ha explicat que entre aquestes mesures destaca planificar l’oferta de places, reduir ràtios i identificar amb antelació l’alumnat amb necessitats educatives especials.

Per Cuevas, per exemple, el nombre de places als centres educatius en entorns desfavorits que inicien un procés de segregació cal limitar-lo per evitar que s’ompli amb l’alumnat del mateix entorn desfavorit o amb necessitats especials i per tant ”es condemni” el centre a la segregació. En una línia similar, Cuevas aposta per reduir les ràtios als centres amb més dificultats, aprofitant la caiguda de la demanda, i evitar que les places sobreres acabin incrementant la segregació. En una mateixa línia, aposta per no deixar la matrícula viva, al llarg de tot el curs, disponible només en els centres que no han omplert, ja que genera el mateix efecte segregador en concentrar tot l’alumnat nouvingut en les mateixes escoles de baixa demanda.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere