Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Fins al 26 de febrer, inscripcions obertes a la 5a edició de la Unirun, la cursa de les universitats catalanes

Notícia anterior
Notícia posterior

unirun

Continuen obertes les inscripcions a la cinquena edició de la Unirun, la cursa que impulsen les dotze universitats catalanes i que pretén fomentar nous reptes en l’atletisme universitari. La prova es disputarà el diumenge 3 de març a les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs. La Universitat de Barcelona, com a coordinadora aquest curs de l’Esport Català Universitari (ECU), és també l’organitzadora de la cursa, que un cop més té el patrocini d’Adidas. Les inscripcions es poden formalitzar al web de la Unirun fins al 26 de febrer. S’espera repetir l’èxit de l’edició anterior, que va reunir més de 4.200 participants.

La Unirun 2019 arrencarà a les 9.30 h al Parc del Fòrum i tindrà l’arribada al mateix lloc, després de seguir un circuit que transcorrerà pel districte de Sant Martí de Barcelona, el Port Fòrum i la platja de la Pau de Sant Adrià de Besòs. El recorregut de la cursa és de 6.779 metres, exactament la mateixa distància de la tradicional competició de rem entre les universitats angleses d’Oxford i Cambridge.

La participació està oberta a tothom: alumnes universitaris, exalumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les universitats catalanes. L’edat mínima d’inscripció correspon a la dels esportistes nascuts l’any 2003. Els participants han d’unir-se a l’equip que defensi la seva universitat i vestir la samarreta corresponent.

A més de la competició individual contra el crono (en què es premiaran els tres primers classificats en categoria masculina i les tres primeres classificades en categoria femenina), també hi haurà premis per al primer classificat i primera classificada de cada universitat, per a la universitat guanyadora absoluta, i per a la universitat guanyadora en categoria femenina i en categoria masculina.

L’euro solidari per al Programa UB de suport a persones refugiades

El preu de la inscripció és de 8 euros (10 si no s’és propietari d’un xip groc). La Unirun també té un component solidari: en fer la inscripció, els participants que ho vulguin poden donar un euro a una causa solidària, que enguany és el Programa de suport de la Universitat de Barcelona a persones refugiades i provinents de zones en conflicte. El programa, engegat el setembre del 2015 sota la coordinació de la Fundació Solidaritat UB, té com a objectiu principal promoure l’accés d’aquest col·lectiu a l’educació superior. Amb aquest propòsit, inclou accions de suport a estudiants refugiats mitjançant beques de matrícula universitària, cursos de llengua catalana i castellana, programes de mentoria, allotjament, assessorament jurídic i assistència psicològica.

Crèdits ECTS per participar a la Unirun i als entrenaments Adidas Runners

La participació a la Unirun està reconeguda per als estudiants universitaris amb crèdits ECTS o de lliure elecció. A més, com a novetat d’aquest any, també es poden obtenir ECTS participant als entrenaments que organitza la comunitat Adidas Runners Barcelona. Aquests entrenaments tenen lloc cada dimarts i dijous. El punt de sortida va variant a cada entrenament i l’horari és de 19.30 a 21.15 h. Per participar-hi, cal registrar-se al web d’Adidas Runners Barcelona i inscriure’s a les activitats setmanals. Cal adreçar-se als serveis d’esports de cada universitat per consultar el reconeixement acadèmic que té participar a la Unirun i als entrenaments Adidas Runners.

La Unirun està organitzada per l’ECU, ens que agrupa les dotze universitats catalanes, i l’empresa Gaudium Sports, un referent en el món de les curses populars a Barcelona, i té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Les dotze universitats participants a la cursa són: Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Universitat Abat Oliba CEU i Universitat Internacional de Catalunya.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere