Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Començant a preparar el Saló de l’Ensenyament de Barcelona que celebra 30 anys

Notícia anterior
Notícia posterior

 

Salo-lEnsenyament-

El Saló de l’Ensenyament reforça els serveis d’orientació acadèmica

Futura comptarà per primer cop amb 17 universitats de la Xina

                El Saló d’Ocupació Juvenil donarà les claus per accedir al món laboral

 

El Saló de l’Ensenyament celebra el seu trentè aniversari del 20 al 24 de març de 2019 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Aquesta edició manté la seva aposta per millorar l’experiència dels visitants i ho fa reforçant els serveis d’orientació, tant presencials com online. El certamen comptarà amb més de 190 expositors que presentaran l’oferta formativa més completa als alumnes d’ESO i Batxillerat que visitin el saló. A més, sota el marc de La Setmana de la Formació i el Treball també tindran lloc la 16a edició de Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus i la segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil, que reuniran un total de més de 250 expositors al recinte de Montjuïc.

Un any més, Fira de Barcelona referma la seva tasca d’acompanyament als estudiants amb el propòsit que la presa de decisió sobre el seu futur estigui ben fonamentada. Per això, en aquesta 30a edició del Saló de l’Ensenyament s’han reforçat els serveis d’orientació acadèmica i professional, amb més orientadors (psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs); així com el servei de consultes en línia, que estarà disponible al web www.formacio365.cat durant tot el mes de març.

Així mateix, el saló comptarà amb diferents activitats com els tallers “EP!” per a joves i famílies, a través dels quals es guiarà els alumnes a través dels expositors en funció de la temàtica acadèmica que els interessi; les taules rodones formades per professionals de referència de diferents sectors que explicaran als joves com és el seu dia a dia a la feina i quin ha estat el camí que han seguit fins a arribar a la seva posició; o l’scaperoom “El repte de decidir”, en el qual els participants hauran de treballar diversos aspectes personals per aconseguir l’objectiu que se’ls proposa, aprenent a potenciar la seva capacitat de prendre decisions, fet que els ajudarà a afrontar el seu futur més immediat.

En paraules de la directora del saló, Laura Pararols, “en aquesta trentena edició del Saló de l’Ensenyament volem seguir creixent i apostant per l’orientació acadèmica. Amb més orientadors, més opcions de consulta, més activitats i més visites guiades. Els alumnes d’ESO i Batxillerat i de Cicles Formatius rebran tota la informació necessària per prendre la decisió adequada que decidirà el seu camí a seguir, juntament amb les seves famílies.”

Estudis superiors, universitaris, FP i complementaris

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya comptarà amb un gran espai en el qual els visitants es podran informar i orientar sobre l’oferta d’estudis a Catalunya. En aquesta edició, es reforçarà el paper orientatiu amb més punts d’atenció personalitzada amb professors experts de diferents àrees. També, s’oferiran itineraris formatius específics (IFES) que tenen com a objectiu potenciar i desenvolupar habilitats personals i socials d’alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials. A l’espai dedicat a la Formació Professional (FP) els visitants podran informar-se sobre estudis relacionats amb la impressió 3D i la ciberseguretat, així com els relatius al sector de la fusta i els mobles.

Així mateix, els visitants del saló tindran a la seva disposició tota la informació necessària sobre els processos i tràmits d’accés i admissió a les universitats de Catalunya. En aquest sentit, la Secretaria d’Universitats ajudarà, mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) als assistents a triar els estudis universitaris que volen cursar, mostrant-los apps i eines que posen a prova els coneixements adquirits durant el curs i que els preparen de cara a les proves d’accés a la universitat (PAU).

Un any més, les titulacions relacionades amb la tecnologia tindran destacada presència al saló amb l’Aula de Tecnologies Multimèdia, de la mà de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que comptarà amb demostracions i activitats relacionades amb les tecnologies multimèdia, la realitat virtual i la fotografia digital. De la mateixa manera, l’Espai Ciència, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), promourà les vocacions científiques organitzant tallers, activitats interactives, demostracions i experiments. Mentrestant, l’Associació de Promotors de Cursos a l’Estranger (ASEPROCE), disposarà d’un espai on donarà a conèixer l’oferta de cursos i estades a l’estranger.

Màsters i postgraus a la Xina

Els dies 22 i 23 de març al Palau 5 del recinte de Montjuïc, també se celebrarà Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, que en la seva 16a edició va comptar amb seixanta expositors, entre universitats (públiques i privades), escoles de negocis i col·legis professionals. Futura comptarà per primera vegada amb la presència de 17 universitats de la Xina, com la Universitat de Pequín, la Universitat d’estudis Estrangers de Beijing, la Universitat de Ciència i Tecnologia o la Universitat de Comunicació de la Xina; demostrant així el seu creixement i la seva aposta pels programes a l’estranger.

Incorporació al món laboral

El 21 i el 22 de març, tindrà lloc la segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil després de la bona acollida de l’any passat. Organitzat per Fira de Barcelona i Barcelona Activa, conjuntament amb altres entitats de la ciutat, el saló organitzarà activitats perquè les persones de 16 a 35 anys tinguin les claus per accedir al món laboral i reorientar la seva vida professional. En aquest espai de trobada, es podran conèixer els diferents sectors professionals i les competències més valorades per les empreses. El saló ocuparà part del Palau 2 del recinte de Montjuïc, amb la idea que els assistents puguin valorar totes les opcions existents. Un espai de trobada entre joves a la recerca de treball amb els diversos sectors professionals. Comptarà amb la presència de diferents entitats que donaran a conèixer els seus programes i activitats per facilitar la incorporació i acompanyament en el mercat laboral. Els assistents podran descobrir i conèixer ocupacions i oficis poc conegudes, experimentant-ne en primera persona.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere