Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova edició del curs «Responsible Research and Innovation for Researchers», dissenyat per la UOC, la UAB i la Universitat de Bristol

Notícia anterior
Notícia posterior

uoc

El curs començarà el 20 de febrer, s’imparteix en línia en anglès, i ofereix atenció personalitzada a l’estudiant  

Després de l’èxit de la primera edició del curs «Responsible Research and Innovation for Researchers», la UOC torna a obrir les aules per formar estudiants de doctorat, investigadors, personal de gestió, agències de finançament o del tercer sector que vulguin entendre la recerca i innovació responsables (RRI, per les sigles en anglès) i aprendre a relacionar-la amb la seva pràctica diària. L’objectiu: salvar la distància que hi ha entre la teoria i la pràctica entorn del concepte de l’RRI.

El curs, dissenyat per la UOC en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Bristol, serà dirigit per Eduard Aibar, professor dels Estudis d’Arts i Humanitats, i impartit, per segon any consecutiu, per Rosina Malagrida, directora del Living Lab de Salut d’IrsiCaixa a Barcelona.

L’RRI és un marc teòric de recerca i innovació que adquireix força a Europa com a estratègia per a harmonitzar el progrés científic i tecnològic amb els objectius desitjables i acceptables socialment. No obstant això, quan s’intenta aplicar a la pràctica diària, l’RRI comporta certs reptes, derivats de la vaguetat i l’ambigüitat del concepte, que en dificulten la implementació.

Aquest curs (en línia, en anglès i amb una càrrega lectiva de 3 ECTS) començarà el 20 de febrer. «RRI for Researchers» és fàcil de combinar amb el treball diari, promou les reflexions crítiques sobre el paper social de l’investigador, ofereix una introducció a la teoria i la pràctica d’aquest concepte i proporciona pautes pràctiques per a harmonitzar tot el procés de recerca i innovació amb i per a la societat. Durant el curs, l’estudiant analitzarà casos propis i rebrà atenció personalitzada.

Més informació en aquest enllaç.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere