Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

BECA Segimon Serrallonga per a l’ampliació d’estudis a l’estranger

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

beca

L’Ajuntament de Torelló convoca la beca Segimon Serrallonga per a l’ampliació d’estudis superiors, de postgrau, màster o doctorat, en universitats estrangeres.

La convocatòria s’adreça a persones titulades de grau o màster i a estudiants de darrer any d’una titulació de les àrees d’humanitats, arts, ciències socials i ciències de l’educació, que hagin cursat o cursin els estudis en alguna universitat o en algun centre d’educació superior dels Països Catalans

Motivació de la Beca

L’any 2006, l’Ajuntament de Torelló va nomenar fill predilecte del municipi l’escriptor i professor Segimon Serrallonga, i va acordar d’instituir –en memòria seva– una beca d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’humanitats, arts, ciències socials i ciències de l’educació.

Segimon Serrallonga i Morer (1930-2002) és autor d’una obra de reconeguda vàlua artística i profunda qualitat humana en els vessants de la poesia, l’assaig i la traducció. Format al Seminari de Vic, va ampliar els estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina, a Bèlgica, on es va llicenciar en Filologia Clàssica. Posteriorment va obtenir la llicenciatura de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Compromès amb el seu país i amb la causa de la justícia i la llibertat, va participar activament en la lluita antifranquista i va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Des del 1977 fins a la seva mort, va dedicar-se a la docència universitària, primerament a l’Escola de Mestres Balmes i després a la Universitat de Vic, en la qual va exercir també els càrrecs de responsable literari d’Eumo Editorial i de director de la Biblioteca.

Segimon Serrallonga valorava molt l’enriquiment humà i intel·lectual que comporta l’ampliació d’estudis a l’estranger. Considerava que, de la persona que ha tingut aquesta experiència, se’n pot dir allò que va dir Homer d’Ulisses: “De molts pobles veié les ciutats, l’esperit va conèixer”, en la versió de l’Odissea de Carles Riba. En paraules seves, qui ho hagi sabut aprofitar “no pot sinó tornar a casa seva a treballar-hi imbuït d’un esperit de missió”.

Així doncs, és amb la finalitat social de contribuir a la nostra millora col·lectiva en el camp de les humanitats, les arts, les ciències socials i les ciències de l’educació, que l’Ajuntament de Torelló ha volgut honrar la memòria de Segimon Serrallonga amb una beca d’ampliació d’estudis a l’estranger, que recordi el seu nom i el seu mestratge a les noves generacions.♦

Bases de la Beca … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere