Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitats per la República engega una campanya per denunciar que el judici ”és una farsa” / Lema ”NO ÉS UN JUDICI, ÉS UNA VERGONYA”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

l4SGLj4N_400x400

El moviment juvenil i estudiantil crida a la mobilització unitària del 21-F

Encapçalats per Universitats per la República, el moviment estudiantil i juvenil, ja engegat una campanya per denunciar la ”farsa” del judici. Amb el lema ”no és un judici, és una vergonya”, els joves volen trencar ”la normalitat” per denunciar ”la repressió al sobirania, i proposen diferents mobilitzacions que començaran aquest dimarts amb l’aturada de l’activitat als campus i aquest dimecres amb una penjada de cartells massiva. A més, el col·lectiu crida a secundar la vaga del 21-F, però no la d’aquest dimarts, convocada pel Sindicat d’Estudiants. Segons una de les portaveus de la plataforma, Núria Nieto, consideren que una mobilització ”més àmplia” que inclogui ”tots els actors” de la societat i amb suport ”contundent”, pot ser ”més exitosa”.

Nieto ha reconegut que el moviment està segurament ”una mica desanimat” però ha assegurat que el col·lectiu pretén continuar sent ”la punta de llança” perquè hi ha molts estudiants disposats a ”continuar la lluita” i a apostar pel dret a l’autodeterminació. Amb la campanya, Universitats per la República vol denunciar que el judici que comença aquest 21-F és ”una vergonya” i defensa que l’absolució és ”l’única sortida” a la ”farsa democràtica i judicial que estat espanyol perpetua”. Per Nieto, el moviment hi va ser fa un any i hi tornarà a ser ”ara i sempre que calgui”. Nieto ha recalcat que no acataran cap ”sentència injusta”, per la qual cosa exigeixen ”la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats”. En un manifest, Universitats per la República i 11 entitats juvenils i estudiantils més, reivindiquen que ni celebrar un referèndum ni permetre un debat parlamentari poden ser ”motiu de condemna”. Pel moviment, ”sigui quina sigui la sentència”, hi ha persones innocents ”represaliades, i empresonades”. Per això, Universitats per la República recorda que arran de l’1-O, el poble català va suposar ”una amenaça” per tots els estaments de l’estat espanyol i per això considera que els judicis són ”un tràmit” per donar ”una lliçó” a aquells que van ”desfiar l’Estat, però alerta que poden ser també ”un atac directe a la democràcia”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere