Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València crea l’Aula de Literatura dirigida per la professora Cristina García Pascual

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

CristinaGarcíaPascual-def

La professora de la Universitat de València Cristina García Pascual serà la directora de la nova Aula de Literatura de la Universitat de València. Es tracta d’una iniciativa promoguda pel Vicerectorat de Cultura i Esport per incentivar la afició per la lectura i impulsar la creació i imaginació literària amb una programació dirigida tant a la comunitat universitària com a la societat.

L’Aula de Literatura es proposa ser un pont entre la literatura i la vida universitària i naix com a espai d’animació cultural, que acollirà activitats com a xarrades, trobades amb escriptors, seminaris, cicles de conferències, taules redones i tallers d’escriptura i de lectura.

La seua directora, Cristina García Pascual explica que l’Aula està dirigida “a aquelles persones que llegeixen molt o als que llegeixen poc; als que escriuen habitualment o als àgrafs que volen deixar de ser-ho; als poetes o als que volen iniciar-se en la lectura de la poesia; als fascinats per la novel·la negra o per la històrica, per la ciència-ficció, per la poesia en xarxa o als que només llegeixen manuals i anotacions i volen enriquir la seua mirada prenent entre les seues mans el relat d’un altre món possible”.

Cristina García Pascual és catedràtica de Filosofia del Dret i membre fundador de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València. El seu treball de recerca està centrat en la teoria i filosofia del dret, amb especial atenció als drets humans i a la teoria feminista. Tant als seus llibres i articles com en la seua docència, ha explorat l’ús de la literatura com a instrument pedagògic.

En l’actualitat codirigeix el Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional on manté, des de fa una dècada, el programa de seminaris pel qual han passat juristes, polítics, escriptors, poetes i personatges de la cultura. A més, durant anys, va coordinar en la Facultat de Dret la campanya de promoció de la lectura ‘Te acercamos a la lectura y la escritura’, impulsada per Booket (Grupo Planeta) i Àmbit Cultural.

FOTOGRAFIA: La professora Cristina García Pascual.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere