Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Memorial Peregrí Casanova de la Universitat de València amb Anne Magurran dimecres 27

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Anne Magurran

Anne Magurran analitza els canvis en la biodiversitat pel creixement poblacional al X Memorial Peregrí Casanova

La professora Anne Magurran, del Centre de Diversitat Biològica de la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) pronuncia la conferencia “Biodiversity change” aquest dimecres 27 a les 13 hores en la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

Data: 27/02/2019    Hora: 13.00 h    Lloc: Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna

La intervenció és l’acte previst enguany pel X Memorial Peregrí Casanova, un homenatge a qui fóra catedràtic d’Anatomia de la Universitat de València, introductor de les idees evolucionistes i organitzador de l’homenatge a Darwin en la institució l’any 1909.

L’experta explica que, com va assenyalar Charles Darwin, les comunitats ecològiques no són estàtiques, sinó que reemplacen contínuament la identitat i abundància d’espècies. En aquest sentit, Magurran analitzarà que la diversitat temporal en un termini continua sent un aspecte infravalorat del canvi de biodiversitat. Es basarà en treballs recents com la base de dades BioTIME i la presa de mostres d’aigua dolça a l’illa de Trinitat, per examinar el canvi de la biodiversitat en les dues dimensions de l’estructura comunitària. “Aquestes anàlisis revelen patrons interessants i, de vegades, imprevistos, i ressaltaré l’important repte d’entendre les causes i les conseqüències del canvi de biodiversitat”, destaca la professora escocesa.

El Memorial Peregrí Casanova està organitzat per l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, la Facultat de Ciències Biològiques i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació-Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Les científiques i els científics que han participat en anteriors edicions han sigut Stanley L. Miller (Universitat de Califòrnia, San Diego), David M. Hillis (Universitat de Texas, Austin), Francisco J. Ayala (Universitat de California-Irvine), José Luis Sanz (Universitat Autònoma de Madrid), Rosemary i Peter Grant (Universitat de Princeton), Roger Butlin (Universitat de Sheffield), la biòloga evolucionista Rosemary Gillespie (Universitat de Califòrnia) i Robert D. Holt (Universitat de Florida).

 Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Universitat de València Carrer del Serpis, 29 Edifici Beatriu Civera – 3a planta 46022 València Tel. +34 96 339 50 00    www.uv.es/cdciencia @CdCienciaUV

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere