Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB inaugura l’Institut Rei Sejong d’estudis sobre llengua i cultura coreanes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

10 Placa

Ubicat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es tracta de la primera seu a Catalunya de l’institut coreà, equivalent a l’Institut Cervantes o el Ramon Llull, i la tercera de l’Estat

 Amb la inauguració de l’Institut es volen enfortir les relacions amb Corea del Sud i potenciar l’intercanvi d’estudiants. En els darrers tres anys, més de 300 estudiants han participat en programes d’intercanvi.

El vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez, el degà de la Facultat de Traducció i d’Interpretació, Albert Branchadell, i l’ambaixador de Corea del Sud a Espanya, Hong-jo Chun, han inaugurat (27/02/2019) l’oficina barcelonina de l’Institut Rei Sejong, ubicada a l’edifici MRA del Parc de Recerca.

L’ambaixador Hong-jo Chun ha visitat, en primer lloc, el Rectorat de la UAB, on ha estat rebut per la rectora Margarita Arboix i el vicerector Màrius Martínez. En aquesta reunió, la rectora ha apuntat que “la UAB és una universitat de docència i investigació, que ha fet un esforç amb tot allò relacionat amb les llengües i la cultura oriental, àmbit on és puntera.” També ha destacat la importància de tenir l’ambaixador a la UAB: “Espero que puguem arribar a acords amb Corea del Sud perquè crec que això enriquirà ambdues parts, tot i que serà un repte.”

Per la seva banda, l’ambaixador Hong-jo Chun ha afirmat que “la UAB té una llarga història en establir classes sobre Corea i això s’ha desenvolupat més amb la inauguració d’aquesta seu de l’Institut Rei Sejong.” Hong-jo Chun ha acabat la seva intervenció mostrant el seu interès per potenciar intercanvis entre la UAB i Corea i ha fet palesa la seva voluntat de “tenir més estudiants coreans estudiant a la UAB”.

El vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez, ha explicat que “en els darrers tres anys, més de 300 estudiants han anat i han vingut de Corea del Sud” a través de programes d’intercanvi. A més, ha destacat l’existència de convenis amb 17 institucions coreanes, cosa que demostra que la Universitat “ha posat èmfasi en l’estudi i la divulgació de l’Àsia oriental”. En referència a la inauguració d’aquesta oficina al campus de la UAB, Màrius Martínez ha dit que “amb molta seguretat, l’Institut Rei Sejong tindrà una antena a la ciutat de Barcelona perquè així serà més fàcil promocionar i divulgar la llengua i la cultura coreanes”.

La inauguració de l’Institut Rei Sejong ha tingut lloc a l’edifici MRA del Parc de Recerca, on l’ambaixador ha estat acompanyat pel degà de la Facultat de Traducció i d’Interpretació, Albert Branchadell, el seu equip i una representació d’estudiants. Després del descobriment de la placa, Hong-jo Chun ha explicat que l’institut duia aquest nom pel rei coreà del segle XV, qui va inventar l’alfabet coreà i ha fet palès el seu interès per desenvolupar aquest institut per “fer que Espanya i Corea del Sud, la UAB i el poble coreà puguin apropar-se més”. Així mateix, Màrius Martínez ha posat èmfasi en “l’interès que ha tingut la Facultat de Traducció i d’Interpretació per la divulgació i l’estudi de la llengua i cultura coreanes”, a la vegada que ha desitjat que “l’Institut sigui un punt per seguir enfortint la llengua i la cultura coreanes al nostre país”.

L’acte ha finalitzat amb la conferència “El deporte para la paz”, a càrrec de l’ambaixador Hong-jo Chun, sobre la situació de les dues Corees explicada a través de l’esport.  

Col·laboració amb l’Institut Rei Sejong

La fundació de l’Institut Rei Sejong i la UAB van signar un conveni el 2017 per fomentar, promocionar i divulgar coneixements sobre la llengua i cultura coreana a través de l’organització de diferents activitats acadèmiques, cursos i conferències, dirigides a tots els públics. Amb aquesta col·laboració, la UAB aprofundeix en l’àmbit acadèmic d’Àsia oriental, en el qual, la Facultat de Traducció i Interpretació ocupa una posició capdavantera: la UAB està vinculada també a l’Institut Confuci de Barcelona, dedicat a la difusió de la llengua i la cultura xineses.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere